Ενδιαφέροντα

Πώς θα ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ενώ οι εξετάσεις στα Πανεπιστήμια θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου με το κάθε πανεπιστήμιο να αποφασίζει ξεχωριστά ποια μαθήματα θα εξετάζονται δια ζώσης και ποια διαδικτυακά.

«Το μεγάλο τεστ για τα πανεπιστήμια αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου. Θα φροντίσουμε τις πρώτες μέρες να υπάρχουν δομές για εμβολιασμούς των φοιτητών», τόνισε (ΣΚΑΪ) ο Άγγελος Συρίγος και διευκρίνισε ότι στις ιατρικές σχολές, ειδικά, θα υπάρχουν μόνιμες δομές εμβολιασμού για όλους τους φοιτητές.

Για μάθημα θα μπαίνουν οι μαθητές με δύο self test την εβδομάδα, ενώ οι καθηγητές, δάσκαλοι και διδακτικό προσωπικό δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, ανέφερε ο υφυπουργός.

Τέλος, ανέφερε πως όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν κανονικά στις αίθουσες.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι συμμετέχοντες στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία που επανεκκινεί -τουλάχιστον προσώρας- για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ. το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζόμενου.