Υγεία

Π. Κιόρτεβε στον ALPHA NEWS 95,5: Ελάχιστοι οι παθολόγοι γιατροί στο νοσοκομείο Δράμας

Τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Δράμας επιβεβαίωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δράμας Παρθένα Κιόρτεβε σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5.

Η κα Κιόρτεβε αναφερόμενη στην επιστολή των συναδέλφων της με αφορμή την επαναλειτουργία κλινικής  covid στο Νοσοκομείο της Δράμας, σημείωσε ότι οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκαιο στα όσα αναφέρουν και δικαιολόγησε πλήρως την κραυγή αγωνίας τους.

Τόνισε ότι για την επαναλειτουργία της κλινικής covid στο Νοσοκομείο Δράμας, δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό αφοί οι παθολόγοι είναι ελάχιστοι ενώ όσον αφορά τις άλλες ειδικότητες γιατρών, σημείωσε ότι είναι ελάχιστοι σε αριθμό.

Αυτοί που αντιδρούν δεν είναι γιατροί αλλά  οι διοικήσεις των νοσοκομείων

Όσο δε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας κλινικής covid στο Νοσοκομείο Δράμας, η πρόεδρος των γιατρών επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα, με δεδομένο ότι τα περιστατικά που χρειάζεται να διακομιστούν σε καθημερινή βάση προς τα νοσοκομεία Καβάλας ή Σερρών, είναι από ένα έως δυο.

«Αυτοί που αντιδρούν δεν είναι συνάδελφοι γιατροί αλλά κυρίως οι διοικήσεις των νοσοκομείων και κυρίως της Καβάλας. Οι κινήσεις τους αυτές έχουν στόχο να εξευμενίσουν τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο της Καβάλας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες»

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη της Παρθένας Κιόρτεβε στον ALPHA NEWS 95,5: