Κοινωνία

Σαββατιάτικη Αγορά Δράμας: Ο καταγγέλλων Σ. Τομαρόπουλος μιλά στον ALPHA NEWS 95,5

Διευκρινήσεις και απαντήσεις έδωσε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο Στέφανος Τομαρόπουλος, ο οποίος προχώρησε στην καταγγελία όσον αφορά την Σαββατιάτικη Λαϊκή Αγορά της Δράμας.

Ο κ. Τομαρόπουλος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων πωλητών λαϊκών αγορών παραγωγών επαγγελματιών αγροτικών και βιομηχανικών ειδών, Ελλάδας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ξεκαθάρισε πως προχώρησε στην καταγγελία με στόχο να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση και κανέναν άλλο λόγο ενώ σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος για να υπάρξει λύση, είναι να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας στην ίδρυση και δεύτερης λαϊκής αγοράς στην πόλη, στην οποία θα συμμετέχουν παραγωγοί και μικροπωλητές από την Δράμα.

Ο κ. Τομαρόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί Λαϊκή αγορά παραγωγών βιολογικών προϊόντων στη Δράμα δεδομένου ότι τέτοιοι παραγωγοί είναι μόνο 6 στον αριθμό στη Δράμα και πως ο νόμος δεν το επιτρέπει.

Τόνισε δε πως υπό το καθεστώς που γίνεται η Σαββατιάτικη Λαϊκή στη Δράμα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και καταστρατηγείται η νομιμότητα σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να χάνει τεράστια έσοδα το κράτος και να αδικούνται πολλοί επαγγελματίες του κλάδου.

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του Στέφανου Τομαρόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5: