Κοινωνία

Σαββατιάτικη Λαϊκή της Δράμας: Λύση με τροπολογία στη Βουλή

Σαββατιάτικη Λαϊκή της Δράμας: Λύση με τροπολογία στη Βουλή

 

Δεσμεύτηκαν ότι θα επιλύσουν το πρόβλημα της σαββατιάτικης λαϊκής αγοράς της Δράμας με την κατάθεση και την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ο οποίος επισκέφτηκε τους υπουργούς στην Αθήνα, ανέφερε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να περάσει την τροπολογία εντός του 2022. Ουσιαστικά η Σαββατιάτικη Λαϊκή αγορά της Δράμας θα απευθύνεται σε παραγωγούς βιολογικών προϊόντων αλλά στην τροπολογία θα αναφέρεται, πως στην περίπτωση που είναι λίγοι, θα μπορεί να συμπληρωθεί ο αριθμός των εκθετών με παραγωγούς συμβατικών προϊόντων.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτόν θα μπορεί η σαββατιάτικη λαϊκή που αγαπήθηκε από τους καταναλωτές, να λειτουργεί νόμιμα ενώ σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να περάσει το θέμα σε τροπολογία που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή εντός του τρέχοντος έτους και να μην μείνει η υπόθεση στο 2023.

Ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο για το Φαλακρό – Απάντηση Παπαεμμανουήλ

Ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε και στο θέμα του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού αλλά και την ένταση που δημιουργήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο με τον κ. Αργύρη Πατακάκη.

Τόνισε πως έφτασε να πει τη λέξη «καραγκιοζιλίκια» για την οποία τον κατηγορεί η παράταξη Τοψίδη με σχετικά ανακοίνωση, επειδή ο κ. Πατακάκης επανειλημμένως και αδίκως τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα για ένα θέμα, που η νυν περιφερειακή αρχή έλυσε.

Είπε δε ότι ο κ. Πατακάκης προσπάθησε να δημιουργήσει ένταση στο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς να υφίσταται πραγματικός λόγος, αφού η καθυστέρηση στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου είναι μόλις τρείς – τέσσερις μέρες.

Αντί να ανοίξει στις 16 του μήνα σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση, θα ανοίξει στις 20 Δεκεμβρίου και αυτό εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, παρά τους γρήγορους ρυθμούς που κινήθηκε η περιφερειακή αρχή.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη Παπαεμμανουήλ στον ALPHA NEWS 95,5: