Κοινωνία

Σε απόγνωση οι επαγγελματίες της 19ης Μαίου

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι έμποροι και επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην οδό 19ης Μαΐου, στο τμήμα εκείνο που γίνονται εργασίες στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της περιοχής. Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα επειδή οι καταναλωτές δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα καταστήματα και να κάνουν τις αγορές τους.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής διαμαρτύρονται για την αναλγησία του Δήμου και των υπηρεσιών του, που την καλύτερη περίοδο της αγοράς ξεκίνησαν τις εργασίες σκάβοντας δρόμους και πεζοδρόμια, αδιαφορώντας για την πρόσβαση των καταναλωτών και την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Αναφέρουν δε ότι ζήτησαν από τον Δήμο Δράμας να δώσει μια μικρή παράταση στην έναρξη των εργασιών στην περιοχή, για να μπορέσουν να δουλέψουν τα μαγαζιά την περίοδο αυτή, μήπως και αναπληρώσουν κάτι από τον χαμένο τους τζίρο, τους προηγούμενους μήνες που παρέμεναν κλειστά αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

Δεν ελήφθη καμία απολύτως μέριμνα για την πρόσκαιρη αποκατάσταση του δρόμου με την τοποθέτηση κατασκευών που θα διευκόλυναν το καταναλωτικό κοινό στην κίνηση του αλλά και την εκτόνωση της κυκλοφορίας του συγκεκριμένου δρόμου, ο οποίος έχει στενέψει υπερβολικά λόγω των εργασιών.

«Θα μπορούσε να μονοδρομηθεί ο δρόμος για να μειωθεί η μεγάλη κίνηση των αυτοκινήτων και να δημιουργηθούν κάποιοι χώροι σύντομου παρκαρίσματος που έχει ανάγκη η αγορά της περιοχής και κυρίως να σκεπαστούν πρόσκαιρα τα σκαμμένα πεζοδρόμια με συγκεκριμένες κατασκευές για τις οποίες θα έπρεπε ήδη να είχε μεριμνήσει ο Δήμος» αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής.

Μάλιστα σημειώνουν ότι στελέχη του δήμου τους είχαν διαβεβαιώσει για την λήψη μέτρων με στόχο την διευκόλυνση των καταναλωτών στην πρόσβαση τους στα καταστήματα αλλά δεν έγινε τίποτε απολύτως.