Ενδιαφέροντα

Σε λειτουργία το Χιονοδρομικό Φαλακρού το Σαββατοκύριακο

Κανονικά θα λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού το Σαββατοκύριακο ενώ ο δρόμος προς αυτό είναι καθαρός για όλα τα οχήματα.

Όπως ανέφερε στον  ALPHA NEWS 95,5 ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ  τις προηγούμενες ημέρες έπεσε αρκετό χιόνι στο βουνό – έως 40 εκατοστά – λόγω των ισχυρών ανέμων μεγάλες ποσότητες χιονιού από πολλές πίστες, μετακινήθηκαν στα κάτω τμήματα του δρόμου και στη βάση του χιονοδρομικού κέντρου.

“Δεν είναι ενδεδειγμένη η επαγγελματική χιονοδρομία στις περισσότερες πίστες αλλά όμως οι οικογένειες με τα παιδιά που θα ανέβουν στο βουνό, όχι μόνο θα βρουν χιόνι αλλά θα το απολαύσουν με την καρδιά τους”.

Εκτός των άλλων οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ρόφημα τους στα καφέ που λειτουργούν στη βάση του χιονοδρομικού όπως και στο καφέ στην χιονότρυπα, όπου μπορούν να μεταφερθούν με την τριθέσια καρέκλα.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες εγκαταστάσεις, τεχνητό χιόνι και ένα καινούριο σαλέ

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι σε ένα μήνα περίπου θα δημοπρατηθεί η ριζική ανακατασκευή των δύο λίφτ – της διθέσιας καρέκλας και του “παππού” – προϋπολογισμού 800.000€.

Στόχος μας είναι να κάνουμε  ριζική  αλλαγή την περίοδο 2020-21 δημιουργώντας υποδομές που αρμόζουν στο χώρο.

Ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο αν μπορεί το Φαλακρό να γίνει ανταγωνιστικό;

-Είμαστε στη φάση της διερεύνησης, προκειμένου  να δημιουργήσουμε νέες εγκαταστάσεις, τεχνητό χιόνι και ένα καινούριο σαλέ, το οποίο θα δένει αισθητικά με το βουνό και τον συγκεκριμένο χώρο.

Έχουμε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να το αναβαθμίσουμε και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές να αναπτυχθεί.

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος

alpha-news.gr