Πολιτική

Σημαντικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, του βουλευτή Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μπλούχου

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή είχε ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος προκειμένου να ενημερωθεί για διάφορα θέματα που αφορούν στη Δράμα, όπως τις συγκοινωνίες, το οδικό δίκτυο και τις υποδομές του νομού.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή Δράμας τονίζεται μεταξύ άλλων ότι έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα σημαντικών υποδομών του Δήμου Δοξάτου.

“Το νέο από την τελευταία συνάντηση είναι η έγκριση ποσού 418.500€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για επείγοντα έργα αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Δοξάτου Δράμας. Σε άμεση συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κα. Κυριακή Παπαζώτου. Ο κυβερνητικός βηματισμός ταχύς, τα ώτα ευήκοα, το ενδιαφέρον προς την ελληνική περιφέρεια όπως το Δοξάτο έντονο, και η χαρά μεγάλη για την αμεσότητα και για το ομόγνωμο με τον Υπουργό μας”.

 

Με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Ο κ. Μπλούχος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία έθεσε τα προβλήματα σχετικά με τις κτηριακές υποδομές του Μουσικού Σχολείου Δράμας και του Σχολικού Συγκροτήματος Δοξάτου.

Μετά από πρόσκληση της κας Ζαχαράκη επισκέφτηκε την εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές Α. Ε.” (ΚΤΥΠ ΑΕ) και συμμετείχε σε σύσκεψη με την Υφυπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας κ. Μιχαήλ Πουλάκη, τον Νομικό Σύμβουλο κ. Στυλιανό Στάικο και τον Οικονομικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Βρυώνη.

“Είχαμε τη δυνατότητα από τη μεριά μας, να αποτυπώσουμε ενώπιον των ειδικών τα προβλήματα που χρονίζουν σχετικά με το κτήριο του Μουσικού Σχολείου. Αποφασίσθηκε η άμεση επιθεώρηση του κτηρίου από κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε. που θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020. Κατόπιν η ΚΤΥΠ ΑΕ θα προβεί σε άμεση παρέμβαση για την οριστική λύση του προβλήματος με την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Δρούμε άμεσα, συγχρονισμένοι με τον θετικό βηματισμό και την ταχύτητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρεμβαίνοντας και λύνοντας κάθε χρονίζον πρόβλημα. Από την σύσκεψη αυτή βγήκαμε πλουσιότεροι, διότι έγινε και μια γενικότερη συζήτηση για τις σχολικές υποδομές, διατυπώθηκαν διαχειριστικοί προβληματισμοί και ανάλογες προτάσεις στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού στις στοχεύσεις μας” τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής σε ανακοίνωση του.