Ενδιαφέροντα

Σκάνδαλο στη Προσοτσάνη: Χορηγός που επιχορηγείται για την … χορηγία του!!!

Από την εποχή του Χρυσού Αιώνα του Περικλή μέχρι σήμερα, η χορηγία, αποτελεί θεσμό στην κοινωνία μας και – σε περιπτώσεις οικονομικής ύφεσης – βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη πολιτιστική δραστηριότητα της.

Ο χορηγός – είτε είναι φυσικό πρόσωπο είτε επιχείρηση –   είναι αυτός που προσφέρει οικονομική υποστήριξη (άλλοτε δίνοντας χρήματα, άλλοτε προσφέροντας υπηρεσίες ή άλλου είδους παροχές) για την υλοποίηση εκδηλώσεων, συνεδρίων και διάφορων δραστηριοτήτων κοινωνικού περιεχομένου.

Χωρίς ανταλλάγματα.

Είθισται, οι αποδεχόμενοι την χορηγία, να ευχαριστούν δημοσίως τους χορηγούς ή να προβάλλουν το λογότυπο ή την φίρμα τους, σε αφίσες, προγράμματα ή πανό που κατασκευάζουν.

Στον Δήμο Προσοτσάνης, φαίνεται πως η χορηγία έχει άλλη έννοια και σημασία.

Ο χορηγός είναι… χορηγούμενος!!!

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, ενώ προβάλλεται στις αφίσες και τα προγράμματα της 24ης Γεωργικής & Κτηνοτροφικής Έκθεσης Φωτολίβους, ως ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, χρηματοδοτείται από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Προσοτσάνης με το ποσό των 1.500 ευρώ για την… τηλεοπτική προβολή της διοργάνωσης.

Δηλαδή, για την… χορηγία του.

Και χορηγός και χορηγούμενος, με άλλα λόγια.

https://diavgeia.gov.gr/f/dikep

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο Δήμος Προσοστάνης με e mail του, παρακαλεί τα τοπικά ΜΜΕ(που δεν είναι χορηγοί επικοινωνίας) για την προβολή και προώθηση της εκδήλωσης … φυσικά αφιλοκερδώς.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της διοίκησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης αλλά και της Δημοτικής Αρχής Προσοτσάνης στους δημότες, οι οποίοι έχουν την εντύπωση – δυστυχώς εσφαλμένα – πως ο Χορηγός ΠΛΗΡΏΝΕΙ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ.