Κοινωνία

Σοροπτιμιστικός Όμιλος Δράμας: Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση ματαιώθηκε λόγω … εκλογών

“Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση ματαιώθηκε λόγω αδυναμίας εύρεσης ημερομηνιών εξαιτίας των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων”.

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Σοροπτιμιστικός όμιλος Δράμας, συνδιοργανωτής της έκθεσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Πρότζεκτ Δράμα 2020.

Να σημειώσουμε ότι η δημοτική παράταξη Πρότζεκτ Δράμα 2020 με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ζητούσε εξηγήσεις για τη μη διεξαγωγή της Ανθοκομικής Έκθεσης στον δημοτικό κήπο της Δράμας από τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή.

 

Περιμένοντας την 28η Ανθοκομική Έκθεση…

(Επιστολή-απάντηση από τον συνδιοργανωτή Σοροπτιμιστικό Όμιλο Δράμας).

Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε δημοσίευση της ομάδας τύπου του Project 2020 με την οποία επιτίθεται στον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για ανικανότητα διεξαγωγής της φετινής Ανθοκομικής Έκθεσης.

Ως συνδιοργανωτές της Έκθεσης για 27 συναπτά έτη και έχοντες την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της Έκθεσης, οφείλουμε μια απάντηση για τα όσα γράφονται τα οποία διόλου συνάδουν με τον σύγχρονο πολιτικό λόγο που οι δραμινοί πολίτες επιθυμούν να ακούσουν.

Η φετινή Ανθοκομική Έκθεση ματαιώθηκε λόγω αδυναμίας εύρεσης ημερομηνιών εξαιτίας των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Θυμίζουμε ότι κάθε χρόνο η Έκθεση πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου οπότε φέτος, με τις τελευταίες Κυριακές του μήνα δεσμευμένες για τις εκλογές, αναζητήθηκε διαφορετική ημερομηνία.

Η πρόταση για διεξαγωγή της νωρίτερα, κατά την εβδομάδα 12-19 Μαΐου, προσέκρουσε σε αντίδραση των Ανθοπωλών (και όχι των καλλιεργητών)οι οποίοι επιθυμούν η Γιορτή της Μητέρας (12 Μαΐου) να βρίσκεται εκτός των ορίων της Έκθεσης.

Τέλος, ο Όμιλος μας έκρινε ότι η μεταφορά της Έκθεσης την εβδομάδα 10-17 Ιουνίου δεν θα είχε κανένα νόημα αφού πρώτον είναι πλέον αργά για ανθοκαλλιέργεια και δεύτερον προκύπτει αδυναμία επαρκούς συμμετοχής λόγω της περιόδου των εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια.

Ο Όμιλος μας οφείλει να παραδεχτεί πως ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπισε πρόβλημα από καμία Δημοτική Αρχή ενώ πάντοτε τα μικροπροβλήματα αντιμετωπίζονταν επιτυχώς σε όφελος της απρόσκοπτης λειτουργίας της Έκθεσης η οποία κατά γενική ομολογία αποτελεί ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός και δίνει χρώμα στον «πολύπαθο» Δημοτικό Κήπο.

Ευχόμαστε με την συμμετοχή όλων αλλά και με την καλοπροαίρετη κριτική η Ανθοκομική Έκθεση να συνεχίζει να κοσμεί το καλεντάρι των εκδηλώσεων της κάθε Δημοτικής Αρχής και επιτέλους να πάψει η ανούσια κριτική προς όφελος των εντυπώσεων και μόνο. Αξίζει…

Υ.Γ. Ο καθιερωμένος ετήσιος διαγωνισμός ζωγραφικής στα Δημοτικά Σχολεία με αφορμή την λειτουργία της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε κι εφέτος παρά την ματαίωση.

Με την βοήθεια των εκπαιδευτικών η συμμετοχή των παιδιών ήταν και πάλι μεγάλη ενώ βραβεύτηκαν οι καλύτερες ζωγραφιές από κάθε σχολείο με ένα συμβολικό δώρο σε τελετή του Ομίλου μας.

https://www.facebook.com/Soroptimistikos.Omilos.Dramas/