Κοινωνία

Στέργιος Ηλιόπουλος: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δράμας(τετέλεσται)….

Με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την επιβίωση της ΔΕΥΑΔ και αναφέρει ότι η επιχείρηση αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα λόγω της τεράστιας αύξησης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει, εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Μάλιστα προτείνει να πληρώσει η ΔΕΥΑΔ μόνο το ποσό που αναλογεί στην καταναλισκόμενη ενέργεια χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ζητά δυναμικές κινητοποιήσεις.

171.000 €  ρήτρα αναπροσαρμογής στο λογαριασμό ρεύματος της ΔΕΥΑΔ

Η ανακοίνωση του κ. Στέργιου Ηλιόπουλου

Ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος που χρεώθηκε στις 11/04/2022  είναι 212.000€ εκ των οποίων τα 171.000 € αφορούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η Επιχείρηση αδυνατεί πλέον να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της, έχοντας ήδη καταβάλει το ποσό των  825.000€ από την αρχή της χρονιάς.

Η λύση πρέπει να δοθεί μόνο με κυβερνητική παρέμβαση αλλά η δημοτική αρχή δεν θέλει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και λειτουργεί με ένα γραφειοκρατικό τρόπο ανταλλαγής επιστολών θεωρώντας πως έχει επιτελέσει το καθήκον της.

Ζήτησα σήμερα να πληρώσουμε μόνο το ποσό που αναλογεί στην καταναλισκόμενη ενέργεια χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων .

Είναι η ώρα να κινηθούμε δυναμικά γιατί το νερό είναι βασική πηγή ζωής…

Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!