Ενδιαφέροντα

Στήριξη ζητούν οι εκπαιδευτές οδήγησης – συνέντευξη του Δ. Μακρόπουλου

Την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών εκπαιδευτών οδήγησης και των σχολών τους, υποστήριξε σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο γενικός γραμματέας του σωματείου εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών ΑΜΘ κ. Δημήτρης Μακρόπουλος.

Ο Δραμινός συνδικαλιστής του κλάδου, αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι του, οι οποίοι διανύουν τον 4ο μήνα παύσης των δραστηριοτήτων τους.

1.000 άτομα περιμένουν να βγάλουν δίπλωμα στη Δράμα

«Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο η έκδοση νέων επαγγελματικών διπλωμάτων και η ανανέωση των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας  για όσους θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Όσα επιτρέπονται δεν αποτελούν ούτε το 5% της επαγγελματικής μας δραστηριότητας» ανέφερε ο κ. Μακρόπουλος και σημείωσε πως περισσότερα από 1000 άτομα στη Δράμα, περιμένουν να βγάλουν δίπλωμα.

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Το σωματείο της περιφέρειας, σε μια προσπάθεια του να βοηθήσει τα μέλη του, απέστειλε επιστολή προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό εξηγώντας του τις δυσκολίες που βιώνουν οι εκπαιδευτές και προτείνοντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μακρόπουλος στον ALPHA NEWS 95,5 ο κλάδος των Σχολών Οδηγών δεν πλήττεται μόνο τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας covid 19 αλλά βιώνει δύσκολες καταστάσεις  την τελευταία πενταετία ενώ άλλοτε υπολειτουργεί και άλλοτε είναι κλειστός, τα τελευταία δύο χρόνια.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Δημήτρη Μακρόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5: