Life

Στα … κάγκελα οι κτηνοτρόφοι – Μας καταστρέφει η ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι»

Την αντίθεσή του στην ένταξη των αμνοεριφίων στο λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού», εκφράζει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστας Ακριτίδης επισημαίνοντας ότι με δεδομένο το τεράστιο κόστος παραγωγής, ο καθορισμός τιμής πώλησης μέσω του «καλαθιού» θα έρθει να συμπιέσει το εισόδημα κυρίως των κτηνοτρόφων.

«Όταν το κόστος που πρέπει να καλύψει ο παραγωγός ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις μας πάνω από 8 ευρώ το κιλό και η τιμή πώλησης μέσω του καλαθιού είναι στα 9,90 θα έχει σαν συνέπεια, την πίεση εκ μέρους των εμπόρων για τιμές παραγωγού σημαντικά χαμηλότερες του κόστους παραγωγής, καθώς και αυξημένες εισαγωγές αμνοεριφίων με χαμηλότερη ποιότητα και τιμή για διατήρηση της τιμής του καλαθιού».

«Όταν τα σφακτικά είναι 1 ευρώ το κιλό και τα μεταφορικά άλλο 1 ευρώ, σε ποια τιμή πρέπει να πουλήσουμε εμείς, όταν υπάρχει και το κέρδος του μεσάζοντα; Θα καταστραφούμε», είπε ο κ. Ακριτίδης.

«Τι έκανε η κυβέρνηση όταν ανέβηκαν οι τιμές στις ζωοτροφές και την ενέργεια; Υπήρχε καλάθι στις ζωοτροφές, στα φυτοφάρμακα, στα λιπάσματα, στα πετρέλαια, στην ενέργεια, στα αναλώσιμα, στα φάρμακα; Δεν υπήρχε καλάθι εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι πολλοί συνάδελφοι του θα φύγουν από το επάγγελμα γιατί δεν αντέχουν πλέον το κόστος παραγωγής ενώ – κυρίως στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα – οι καταναλωτές θα προμηθευτούν κατσίκια και αρνιά Ρουμανίας(σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να το γνωρίζουν), τα οποία εισάγονται πιο φθηνά μεν αλλά χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Προέδρου των κτηνοτρόφων Προσοτσάνης Κώστα Ακριτίδη στον ALPHA NEWS 95,5: