Πολιτική

Στη βουλή οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Δράμας

Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής μίλησαν την προηγούμενη Πέμπτη εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματος αρχιτεκτονικής τοπίου στη Δράμα.

Στην τοποθέτηση τους ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους για να μην κλείσει το συγκεκριμένο ΤΕΙ σύμφωνα με το νέο νόμο αλλά να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Οι φοιτητές της Δράμας συνοδεύονταν και από τον βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη ο οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει ότι το Σχέδιο Νόμου αποσκοπεί σε ποσοτική μεγέθυνση και όχι σε ποιοτική αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας.

Φοιτητές: “Να εξασφαλιστεί ότι η επιστήμη Αρχιτεκτονικής Τοπίου θα έχει συνέχεια στην Ελλάδα”

Το πρωταρχικό αίτημα των φοιτητών είναι το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου να μην καταργηθεί και να συμπεριληφθεί ως Τμήμα της Σχολής Τεχνικών Επιστημών με έδρα τη Δράμα.

Ειδάλλως, σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό με το νέο νόμο, που θα ψηφιστεί άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα σπουδών των υπό ίδρυση Τμημάτων Δασολογίας και Περιβάλλοντος, με έδρα τη Δράμα και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, με έδρα τις Σέρρες.

Δημήτρης Κυριαζίδης: το Σχέδιο Νόμου αποσκοπεί σε ποσοτική μεγέθυνση και όχι σε ποιοτική αναβάθμιση

Το σχέδιο νόμου “Δεν μεριμνά για τις ανοικτές διαδικασίες πρόσληψης του καθηγητικού προσωπικού, για την βελτίωση του λόγου καθηγητών/φοιτητών που είναι η βάση για την επίτευξη των στόχων της φοιτητοκεντρικής εκπαίδευσης, για την εξασφάλιση των υποδομών και ακαδημαϊκών προϋποθέσεων, για τις βάσεις εισαγωγής ανά Τμήμα και πλήθος άλλων θεμάτων που είναι αναγκαία για μια πραγματική μεταρρύθμιση στον χώρο της Παιδείας” αναφέρει στη δημόσια ενημέρωση του μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.