Πολιτική

Στη δομή φιλοξενίας μεταναστών Δράμας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης

Την δομή φιλοξενίας μεταναστών στην ΒΙΠΕ Δράμας επισκέφτηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο περιοδείας του, σε δομές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μηταράκης έφτασε στην δομή της Δράμας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο. Μίλησε με τον διοικητή και το προσωπικό της δομής, ενημερώθηκε για τα θέματα και τις δράσεις που γίνονται.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των προσφυγικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα ανακοινώσαμε ότι κλείσαμε ακόμη 6 ξενοδοχεία φιλοξενίας μεταναστών. Στόχος μας είναι με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου ν’ αρχίσουμε να αποσυμφορούμε, όχι μόνο τα νησιά μας, που το έχουμε κάνει επιτυχώς το 2020, αλλά γενικά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Όλες οι δομές είναι προσωρινές” ανέφερε σε συνέντευξη του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε:

Με τον δήμαρχο κο Χριστόδουλος Μαμσάκος επισκεφτήκαμε, σήμερα, τη Δομή Φιλοξενίας της Δράμας.

Στον χώρο λειτουργεί, μεταξύ άλλων, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε με τον Διοικητή και το προσωπικό της δομής, ενώ εκπρόσωπος του IOM Greece μας ενημέρωσε για τις δράσεις του προγράμματος “Helios”.