Κοινωνία

Στη Δράμα ο Υφυπουργός Υγείας: Δεν κλείνει η «Δράση» στη Δράμα – Δεν την αγγίζει ο νόμος

Την διαβεβαίωση ότι η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δράση» στη Δράμα, δεν πρόκειται να θιχτεί από το νέο νομοσχέδιο και ότι τουλάχιστον έως το 2027 θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία της σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο, έδωσε από τη Δράμα ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο πριν την κοπή της βασιλόπιτας της τοπικής Ν.Δ. όπου ήταν επίσημος προσκεκλημένος.

Δ. Βαρτζόπουλος: Δεν αγγίζει ο νόμος τη Δράση

Ο κ. Βαρτζόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Δράση και η λειτουργία της στη Δράμας δεν είναι αρμοδιότητα ούτε του δικού του υπουργείου, ούτε του ΟΚΑΝΑ.

«Είναι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών για να κάνουν διάφορες δράσεις, στα πλαίσια του καταστατικού των ΑΜΚΕ.

Αυτές δεν έχουν σχέσεις με εμάς.

Δεν ανήκουν στον ΟΚΑΝΑ.

Είναι μια προγραμματική συμφωνία που έχουν κάνει το Υπουργείο Υγείας με το Υπουργείο Εσωτερικών για ένα χρονικό διάστημα μέχρι το 2027 και αυτή η προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να αγγιχθεί από το νόμο.

Η αλλαγή αυτή δεν περιλαμβάνει δομές που δεν ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Όσο δε για την θέση του δεύτερου ψυχιάτρου στο νοσοκομείο Δράμας, ο υφυπουργός απάντησε συγκεκριμένα: «Αν βρεθεί κάποιος και ενδιαφερθεί, θα την πάρει τη θέση» υπονοώντας ότι είναι αποκλειστικά θέμα ενδιαφέροντος και μόνο.

Ακούστε παρακάτω τη δήλωση του Υφυπουργού Υγείας:

Τον υφυπουργό Υγείας υποδέχτηκε ο κυβερνητικός βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας επιτροπής της Ν.Δ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης.

Συμμαθητές ο Μητροπολίτης Δράμας με τον Υφυπουργό Υγείας

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Δωρόθεος ο οποίος ανέφερε ότι με τον κ. Βαρτζόπουλο ήταν συμμαθητές στην Καβάλα.

«Για αυτό πλέον ότι θα ζητώ από τον κ. Βαρτζόπουλο για τη Δράμα, θα το κάνει» ανέφερε χαριτολογώντας ο Μητροπολίτης Δράμας για να λάβει την θετική απάντηση του Υφυπουργού: «Φυσικά και θα το κάνω».

Παρόντες στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν στελέχη των οργανώσεων του κόμματος στη Δράμα, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων.