Κοινωνία

Στο αρχείο η απόφαση για λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ – Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης με το οποίο τίθεται στο αρχείο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δράμας περί λύσης της ΔΕΚΠΟΤΑ, έστειλε στα ΜΜΕ το γραφείο τύπου του Δήμου Δράμας ως απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πόλη+Ζωή».

Η παράταξη της αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο για «γκάφες» όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης καθώς και  μηχανοραφίες, στην κατεύθυνση να μην υλοποιηθεί η απόφαση περί λύσης της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Στο έγγραφο της με ημερομηνία 24 Απριλίου, η Αποκεντρωμένη σαφώς αναφέρει ότι δεν θα σταλεί από αυτήν στο ΦΕΚ προς δημοσίευση, η λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, δεδομένου ότι δεν συνοδεύεται από την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Δράμας, όπως ο νέος νόμος ορίζει. Σημειωτέον, ο κ. Μαμσάκος απέστειλε έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη, με το οποίο δηλώνει την αντίθεση του στην λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Διαβάστε παρακάτω το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης:

Πόλη+Ζωή: θα αναζητηθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες

Πάντως η δημοτική παράταξη Πόλη+Ζωή στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι η απόφαση της Αποκεντρωμένη «να δοθεί αναδρομική ισχύς στο νόμο 4674/11-3-2020, χωρίς αυτό να προβλέπεται, ενέχει ευθύνες για όποιον την έλαβε. Όπως και η πρωτοβουλία κρατηθεί για δύο μήνες και να μην προωθηθεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, η οποία κρίθηκε νόμιμη από την ίδια την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συνεχίζει να ισχύει, αφού ουδέποτε ανακλήθηκε. Δεν νομίζουμε βέβαια ότι πρόκειται για ΓΚΑΦΑ!!! Αν παρά ταύτα πρόκειται για λάθος, υπάρχει ελάχιστο περιθώριο για να διορθωθεί».

Η Πόλη+Ζωή ξεκαθαρίζει δε, ότι σύντομα θα κατατεθεί αναφορά και θα αναζητηθούν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

 

Λευτέρης Καλλινικίδης: Η μη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι πλέον ένα δεδομένο που δεν αλλάζει

«Η μη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι πλέον ένα δεδομένο που δεν αλλάζει» αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ Λευτέρης Καλλινικίδης

«Η ΔΕΚΠΟΤΑ είναι φάρος πολιτισμού, με βαριά ιστορία και ανεκτίμητης αξίας έργο. Αυτό θα διαφυλάξουμε με κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο, δημιουργώντας πολιτισμό. Επιδιώκουμε μια νέα εποχή στη κοινωφελή επιχείρηση-στολίδι της πόλης μας και κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Η ΔΕΚΠΟΤΑ αλλάζει πρόσωπο και προς τη κατεύθυνση αυτή καλούμε τους πάντες σε συνεργασία, για το καλό του τόπου μας και επ΄ωφελεία της τοπικής μας κοινωνίας, που η συντριπτική της πλειοψηφία ήταν αντίθετη με τη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ. Η μη λύση, είναι πλέον ένα δεδομένο που δεν αλλάζει».