Κοινωνία

Στο «κίτρινο» ανεβαίνει η Δράμα – 18 κρούσματα covid 19

Σοκ προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων covid 19 στη Δράμα αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την σημερινή ημέρα.

Τα 18 κρούσματα της Τρίτης 27 Οκτωβρίου αποτελούν ρεκόρ για το νομό μας ενώ μαζί με τα 33 του προηγούμενου τριημέρου δείχνουν ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα που υφίσταται είναι πλέον μεγάλο.

Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην περιφέρεια μας είναι σήμερα 138 εκ των οποίων τα 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα:

18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32.752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3.950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ν. Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» Γιάννενα και Σέρρες – Σ. Τσιόδρας: Είναι η ώρα της συνείδησης

Η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή,  τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την νόσο Covid-19.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως πρέπει τώρα, άμεσα, να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού, ιδιαίτερα στις περιοχές που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και στο «πορτοκαλί».

Ενημέρωσε πως από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και στις 06:00 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ανεβαίνει στο «κόκκινο επίπεδο» 4, αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 06:00 το πρωί ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού, στο επίπεδο 4, «κόκκινο», αυξημένου συναγερμού.

Επίσης, επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι ΠΕ Νάξου και Ροδόπης, οι οποίες περνούν στο επίπεδο τρία, «πορτοκαλί».

Η Δράμα ανεβαίνει στο επίπεδο συναγερμού 2, «κίτρινο».