Κοινωνία

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των χειμάρρων Καλαμπακίου – Δοξάτου και Αγίου Αθανασίου – Κυργίων

Συνεχίζεται ο καθαρισμός των χειμάρρων Καλαμπακίου – Δοξάτου και Αγίου Αθανασίου – Κυργίων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας και του Δήμου Δοξάτου.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, καθαρίστηκε μεγάλος όγκος επικίνδυνων μπαζότοπων.

Οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Δράμας εφιστούν την  προσοχή των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν καθαροί οι χώροι, που καθαρίστηκαν, αλλά και όλοι οι χείμαρροι.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων (τοποθετήθηκαν και οι σχετικές πινακίδες) και στους παραβάτες επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ποινές.

Την Τετάρτη3 Αυγούστου, κατά τις πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μαζί με τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θεμιστοκλή Ζεκερίδη,  παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών, που αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ο καθαρισμός των χειμάρρων ιεραρχήθηκε ως επιτακτική ανάγκη μετά από τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Δράμας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση  πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, ενόψει της τρέχουσας θερινής περιόδου.