Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Δράμας: Ανούσια ήταν η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσ/νικη και όχι του Τσίπρα στην Δράμα

Απαντήσεις στα στελέχη της ΝΔ που χαρακτήρισαν την επίσκεψη Τσίπρα στη Δράμα, επικοινωνιακή και ανούσια, δίνει η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της στα ΜΜΕ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφτεί το Νοσοκομείο μας συγκλονισμένος από την διακομιδή διασωληνωμένων συμπολιτών μας σε Νοσοκομεία της Αθήνας (!), καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα» τονίζει μεταξύ άλλων η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας και σημειώνει με έμφαση ότι  επικοινωνιακή και εντελώς ανούσια ήταν η επίσκεψη Μητσοτάκη, σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε μόνο με στελέχη του κόμματός του και νοσοκομειακούς της ΔΑΚΕ.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Δημήτρης Καρβούνης.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Παρασκευή 27/11/2020 το Νοσοκομείο της πόλης μας και συναντήθηκε με τη Διοίκηση, γιατρούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο όπου συνομίλησε με  εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων του νομού μας.

Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ χαρακτήρισαν την επίσκεψη επικοινωνιακή και ανούσια.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Επικοινωνιακή και εντελώς ανούσια μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, την επομένη, σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε μόνο με στελέχη του κόμματός του και νοσοκομειακούς της ΔΑΚΕ. Ένα αποστειρωμένο περιβάλλον προστάτεψε τον Πρωθυπουργό και τον διατήρησε σε συννεφάκια αισιοδοξίας, όταν γύρω του το σύμπαν καταρρέει. Τελικά από την επικοινωνιακή επίσκεψη Μητσοτάκη θα μας μείνει μόνο η επίσκεψή του στο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης, όπου προμηθεύτηκε τσουρέκια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφτεί το Νοσοκομείο μας συγκλονισμένος από την διακομιδή διασωληνωμένων συμπολιτών μας σε Νοσοκομεία της Αθήνας (!), καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.  Στο Νοσοκομείο ενημερώθηκε και συνομίλησε με τους πάντες. Χωρίς κανένα αποκλεισμό παρά μόνο με τις προφυλάξεις που επέβαλαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απόρροια αυτής της επικοινωνίας ήταν η δήλωσή του στα ΜΜΕ στην οποία ανέδειξε σε πανελλαδικό επίπεδο τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, μιλώντας για εικόνες Βόρειας Ιταλίας, έσπασε το κλίμα ωραιοποίησης που προβάλλονταν από τα στελέχη της ΝΔ, ζήτησε επιτακτικά από την κυβέρνηση να σταματήσουν να μιλούν οι υπουργοί της και να δράσουν στηρίζοντας συνολικά το ΕΣΥ, καθώς τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και όχι των ευθυνών. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν ενέργειες που δεν έγιναν για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Τέλος, ανέδειξε τον τιτάνιο και άνισο αγώνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας. Τους ευχαρίστησε, στηρίζοντάς τους ηθικά, και επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεσα μόνιμοι διορισμοί γιατρών και νοσηλευτών, αυξήσεις στους μισθούς τους και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Η αναγγελία και μόνο της επίσκεψης Τσίπρα στη Δράμα όχι μόνο έστρεψε τα φώτα όλης της Ελλάδας στην δραματική κατάσταση που βιώνουμε όλο το Νοέμβρη αλλά προκάλεσε τέτοια ταραχή στους κυβερνητικούς που οδήγησε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια στο να προβεί σε μια πρωτοφανή δήλωση, η οποία πρόσβαλε όλους τους Δραμινούς και Δραμινές. Ο κ. Κικίλιας και συνολικά η κυβέρνηση τόσους μήνες ομιλούσαν για «ατομική ευθύνη». Τώρα ανακάλυψαν και τη «συλλογική ευθύνη». Ολόκληρης της πόλης! Κι όλα αυτά για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες που τους ξέφυγε εντελώς η κατάσταση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τις δραματικές αυτές ημέρες που ζούμε οι μεν πολίτες επιβάλλεται να τηρούν με τη μέγιστη προσήλωση τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, η δε Πολιτεία να πράξει, επιτέλους,  το καθήκον της για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας διορθώνοντας λάθη, καθυστερήσεις και αβλεψίες, ξεπερνώντας νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές εμμονές που τη χαρακτηρίζουν και δυστυχώς στοιχίζουν σε απώλειες ζωών πολλών συνανθρώπων μας. Φτάνει πια με τις πανηγυρικού τύπου δηλώσεις! Η Ελλάδα έφτασε στις 25/11 να ξεπεράσει τον μέσο όρο του αριθμού νεκρών της ΕΕ ανά εκατομμύριο πληθυσμού! Το ΕΣΥ απαιτεί άμεση και γενναία στήριξη ΧΤΕΣ! Με μαζικούς διορισμούς ιατρών και νοσηλευτών, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, με μαζικά τεστ τα οποία πρέπει να συνταγογραφούνται. Η πανδημία του κορωνοϊού  δεν τελείωσε, είναι εδώ και είναι φονική.