Πολιτική

Σύμπραξη Μαμσάκου-Καλιννικίδη στον Δήμο Δράμας

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Δράμας, η πρώτη κιόλας συνεργασία δημοτικών παρατάξεων αποτελεί γεγονός.

Ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο επικεφαλής της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια» Λευτέρης Καλλινικίδης υπέγραψαν παρουσία στελεχών τους, πρακτικό σύμπραξης των δυο παρατάξεων με απώτερο στόχο τη σύνθεση, τη συνέργεια και την κοινή συμπόρευση.

Πλέον, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής ανέρχεται σε δεκατρείς(13) – (έντεκα(11) της παράταξης Μαμσάκου και δύο(2) της παράταξης Καλλινικίδη), αν και απαιτούνται 17 συνολικά σύμβουλοι για να έχει η δημοτική αρχή την απόλυτη πλειοψηφία στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Δράμας αναφέρει για την σύμπραξη με την παράταξη Καλλινικίδη:

«Το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα του Κλεισθένη αποτελεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια νέα πρόκληση.

Δεσμευτήκαμε ως Δημοτική Αρχή προσηλωμένοι στις αρχές και τις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι στο νέο αυτό αυτοδιοικητικό περιβάλλον απαιτούνται συνεργασίες και συμπράξεις προς όφελος της Δραμινής Κοινωνίας και σήμερα αυτό γίνεται πράξη, γεγονός που αποτελεί την πρώτη σύμπραξη πανελλαδικά.

Προσπερνώντας παραταξιακά οφέλη και προτάσσοντας το « Εμείς» και όχι το «Εγώ» μέσα από ένα γόνιμο διάλογο των δυο παρατάξεων «Ενώνουμε τη Δράμα» με το δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και «Δράμα Πρωταγωνίστρια» με επικεφαλής τον κ. Ελευθέριο Καλιννικίδη συνομολογήθηκε και υπογράφηκε από κοινού πρακτικό σύμπραξης των δυο παρατάξεων με απώτερο στόχο τη σύνθεση, τη συνέργεια και την κοινή συμπόρευση για μια Δράμα μπροστά από τις εξελίξεις μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου».