Κοινωνία

Τί γίνεται με τις φυλακές Νικηφόρου; – Τεχνικές αστοχίες και ελλείψεις στα κτίρια αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας αναφέρει ότι οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός των φυλακών Νικηφόρου παρουσιάζουν προβλήματα, τεχνικές αστοχίες και ελλείψεις.

“Είναι αναγκαία η άμεση επίλυση των προβλημάτων γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του Καταστήματος” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος ενημέρωσε για το θέμα αυτό τους βουλευτές Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Χαρά Κεφαλίδου και συναποφάσισαν – όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση – την ανάληψη κοινών δράσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου το Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, να είναι σε θέση να υποδεχτεί τους πρώτους κρατούμενους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις σχετικές εξαγγελίες.

Το δελτίο τύπου του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας

Την Παρασκευή 24-3-2023, μετά από σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές της Π.Ε. Δράμας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας ενημέρωσε τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δράμας – Τομεάρχη Δικαιοσύνης και τη Χαρά Κεφαλίδου βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας, για την κατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, για τα προβλήματα, τις τεχνικές αστοχίες και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός του Καταστήματος Κράτησης και εν γένει για την κατάσταση των κάθε είδους εγκαταστάσεων ενόψει της λειτουργίας του.

Οι ανωτέρω βουλευτές, αναγνώρισαν από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας την ανάγκη της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του Καταστήματος και συναποφάσισαν την ανάληψη κοινών δράσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου το Κατάστημα Κράτησης
Νικηφόρου Δράμας, να είναι σε θέση να υποδεχτεί τους πρώτους κρατούμενους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις σχετικές εξαγγελίες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, εντός των πλαισίων που επιβάλει ο νόμος και ο θεσμικός του ρόλος, θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το ζήτημα και να επιδιώκει την άμεση, ασφαλή και πλήρη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, δεκαεννέα χρόνια μετά τη θεμελίωσή του.