Υγεία

Τεράστια έλλειψη φαρμάκων στη Δράμα: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται τα φαρμακεία της Δράμας όσον αφορά το μεγάλο θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Δράμας κα Κατερίνα Μπουρουτζόγλου ανέφερε ότι στην Δράμα η κατάσταση είναι ίδια και ίσως χειρότερη με την κατάσταση που επικρατεί σε όλη την χώρα και πως οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι τόσες πολλές, “σα να βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Για 20 ημέρες δεν υπήρχαν ινσουλίνες, οι αντιβιώσεις ήταν σε πολύ μικρή ποσότητα, οι ελλείψεις είναι σε 400 φάρμακα και ίσως και σε περισσότερα” ανέφερε η κα Μπουρουτζόγλου και συνέχισε λέγοντας πως η κατάσταση διαμορφώθηκε έτσι εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν οι πολυεθνικές των φαρμάκων στη χώρα μας.

Μπουρουτζόγλου Κατερίνα Πρόεδρος Συλλόγου Φαρμακοποιών Δράμας

“Οι πολυεθνικές μετά τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων από την επιτροπή τιμών θεώρησαν ότι δεν τους συμφέρει πλέον η Ελληνική αγορά. Φέρνουν λοιπόν τα φάρμακα στην Ελλάδα και στη συνέχεια τα εξάγουν σε τρίτες χώρες. Και είναι όλοι ευχαριστημένοι δεδομένου ότι από τις εξαγωγές κερδίζει και το κράτος” είπε μεταξύ άλλων η κα Μπουρουτζόγλου.

“Ο μόνος δρόμος για να λυθεί το θέμα είναι μέσα από πολιτική απόφαση” σημείωσε η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Δράμας και εκτίμησε ότι αν δεν μπει φραγμός στις εξαγωγές φαρμάκων  από τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες δύσκολα θα ξεπεραστεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Μάλιστα η κα Μπουρουτζόγλου έθεσε παράλληλα και το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη φαρμάκων, στα νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές του συστήματος υγείας.

ALPHA NEWS 95,5