Πολιτική

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – 4 Εκλογικά Κέντρα στη Δράμα

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης προέδρου στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά την αναβολή λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Σε όλη τη χώρα θα στηθούν 570 εκλογικά τμήματα. Μπορεί κάποιος να ψηφίσει σε όποιο σημείο της χώρας βρεθεί, χωρίς να είναι απαραίτητο να προσέλθει στο εκλογικό τμήμα της περιοχής του.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 21:00 – 22:00.

Υποψήφιοι είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Θα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα πέντε ονόματα και θα μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όσοι /όσες γίνουν μέλη του κόμματος, ακόμη και τη μέρα των εκλογών, από 15 ετών και άνω.

Αν χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι και όσες ήταν μέλη του κόμματος στις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Οσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα καταβάλλουν, κατά την εγγραφή τους ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ποσό των 2 ευρώ.

Στη Δράμα θα υπάρχουν 4 Εκλογικά Κέντρα με 5 κάλπες:

1ο Εκλογικό Κέντρο στο ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ (2 κάλπες)

2ο Εκλογικό Κέντρο: ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

3ο Εκλογικό Κέντρο: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

4ο Εκλογικό Κέντρο: ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

-Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.