Life

Τι είπε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στους αστυνομικούς που ήταν παρατεταγμένοι έξω από το ναό της Αγίας Βαρβάρας

Στην Δράμα  και στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας χοροστάτησε χθες  κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό την παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exapsalmos.gr

Ο Σεβ. Δράμας , όπως πληροφορηθήκαμε, μετά το πέρας του εσπερινού και ενώ είχε βγει  στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας  και αντικρίζοντας το αποκρουστικό θέαμα των παρατεταγμένων στυνομικών  που ήταν εκεί από νωρίς ώστε να αποτρέψουν τους πιστούς από το να πλησιάσουν και να μπουν στον Ναό, απευθύνθηκε προς αυτούς και αφού τους ευχήθηκε για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας  τους είπε τα εξής πατρικά λόγια:

-«Κατανοώ ότι εκτελείτε εντολές και δεν σας αδικώ! Αλλά το θέαμα αυτό να είστε έξω από το ναό παρατεταγμένοι λες και περιμένετε να συλλάβετε εγκληματίες αδικεί και εσάς  και την Εκκλησία.Ο πιστός λαός όπως βλέπετε έχει συμμορφωθεί με τις εντολές σας και μην προκαλείτε άλλο την νοημοσύνη μας. Μπορείτε να πάτε πιο κάτω,  στις αρχές των οδών που οδηγούν στο ναό ώστε να εμποδίζετε όποιον θέλει να ασκήσει το θρησκευτικό του καθήκον αλλά το θέαμα αυτό να είστε μπροστά στο ναό είναι αποκρουστικό και σίγουρα φέρνει και εσάς  σε δύσκολη θέση αλλά και εμάς που περνάμε αυτές τις ημέρες με αστυνομική παρακολούθηση και φύλαξη».

Ο Μητροπολίτης μετά τον διάλογο του με τους αστυνομικούς αφού τους ευχήθηκε και πάλι  ανεχώρησε κατηφής και λυπημένος για την οικία του   ενώ οι αστυνομικοί παρέμειναν για αρκετή ώρα και μετά τον εσπερινό  έξω από τον ναό της Αγίας Βαρβάρας και ενώ ο ναός ήταν κλειστός.

πηγή: exapsalmos.gr