Πολιτισμός

Το “γκράφιτι” στον τοίχο της Αγίας Βαρβάρας – Ανάρτηση του δικηγόρου Δράμας Π. Χατζηγεωργίου

Ο γνωστός δικηγόρος Δράμας με μακρά πορεία στον χώρο της Αριστεράς Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, έθεσε με ανάρτηση του στο fb στη δημόσια σφαίρα, το θέμα του γκράφιτι στον μεγάλο τοίχο της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας.

Ο κ. Χατζηγεωργίου θέτει θέμα αισθητικής όσον αφορά την συγκεκριμένη δημιουργία και απευθύνται στον Δήμαρχο Δράμας με στόχο την διαφοροποίηση του.

Παραθέτει δε εικόνες απο γνωστά γκράφιτι σε διάφορες πόλεις της χώρας μας και της Ευρώπης προκειμένου να δείξει τις διαφορές στις εκαστικές παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο επιλογής θεμάτων όσο και σε επίπεδο τεχνοτροπίας.

Η ανάρτηση του κ. Χατζηγεωργίου

ΤΙ ΛΕΤΕ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΔΡΑΜΑΣ;;;

Τώρα που τελείωσε η επέτειος των 200 ετών … και δεν κινδυνεύουμε κάποιοι περίεργοι να χαρακτηριστούμε γραφικοί, μονίμως διαμαρτυρόμενοι, ανθέλληνες και εθνομηδενιστές, μήπως να το ξανασκεφόσασταν ….

Οκ… δεν είμαστε Βαρκελώνη (2ο κατά σειρά γκράφιτι), Αθήνα (3ο και 4ο), ούτε Θεσσαλονίκη (5ο ), αλλά γιατί θα πρέπει να διατυμπανίζουμε ότι είμαστε ΔΡΑΜΑ όνομα και πράγμα…

… το γκράφιτι κ. Δήμαρχε είναι άλλο πράγμα … όχι έτσι … και προφανώς όχι ένας Κολοκοτρώνης μισός γκράφιτι – μισός άγαλμα να προεξέχει από τον τοίχο και να κρατά μια ελληνική σημαία που είναι πλέον τελείως ξεθωριασμένη και ξεσκισμένη….

…κι αν θέλουμε να συνεχίσουμε τους εορτασμούς, έ τότε ας τα ξανακάνουμε με την τεχνοτροπία του γκράφιτι ή με την τέχνη του ζωγράφου ή  έστω ας αντικαταστήσουμε τη σημαία μας…. είναι από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης  ….