Ενδιαφέροντα

Το Επιμελητήριο Δράμας έκοψε την πίτα του(φωτο)

Παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και αυτοδιοικητικού χώρου της Δράμας καθώς  και πολλών επιχειρηματιών, εμπόρων και ανθρώπων της αγοράς, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Ύδραμα, η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Δράμας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος Σελαλματζίδης με καταγωγή από τη Δράμα, επειδή απουσίαζε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Δωρόθεος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις μελλοντικές δράσεις του φορέα αλλά και την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί.

Τόνισε ότι το Επιμελητήριο Δράμας με την συνεχή και συνεπή παρουσία του κατάφερε να αναγνωρίζεται σε όλα τα διεθνή φόρα ως ένας αξιόπιστος και σοβαρός οργανισμός ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες  και δράσεις εξωστρέφειας που υποστηρίζει και ακολουθεί.

«Στόχος μας ήταν και είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων μελών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του φορέα, πιστεύουν στις συνέργειες και τις συνεργασίες.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην περιφέρεια και την συνεργασία μαζί της όπως επίσης και στην διάθεση συνεργασίας με τους Δήμους, στην κατεύθυνση βοήθειας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι πεποίθηση του, πως ο διάλογος και η προσέγγιση μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του επιχειρείν ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα συγκρουστεί με οτιδήποτε άδικο και αντιαναπτυξιακό.

Στο τέλος σημείωσε πως είναι στοίχημα για το επιμελητήριο Δράμας η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και όλων των άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν σήμερα.

Πριν την κοπή της βασιλόπιτας, ο κ. Γεωργιάδης βράβευσε τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, τον πρώην διευθυντή του Επιμελητηρίου Χαράλαμπο Γεωργιάδη,  ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε καθώς και τον αείμνηστο Άλκη Παπαδημητρίου.

Την τιμητική διάκριση στο όνομα του αείμνηστου Αλκη Παπαδημητρίου έλαβε η κόρη του. Ο κ. Γεωργιάδης ήταν εμφανώς συγκινημένος την ώρα που αναφέρονταν στον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην εξωστρεφή πορεία του φορέα.

Έναν  άνθρωπο ο οποίος πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στο Επιμελητήριο όσον αφορά την δράση του στον Ευρωπαϊκό χώρο και την εδραίωση του, στα διεθνή και Ευρωπαϊκά φόρα.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με απόφαση της,  έδωσε το όνομα του Αλκη Παπαδημητρίου στην αίθουσα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κτιρίου στη Δράμα.