Πολιτισμός

Το νέο νουάρ μυθιστόρημα του Δραμινού Πάνου Ιωαννίδη

Την αποκάλυψη του τίτλου και της υπόθεσης του τρίτου νουάρ μυθιστορήματος του, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Ριβέρη, πραγματοποίησε ο γνωστός Δραμινός συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδης, στην ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

«Ο καιρός των Ρόδων» είναι ο τίτλος του βιβλίου, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος, στις αρχές καλοκαιριού.

Η υπόθεση της τρίτης περιπέτειας του Πέτρου Ριβέρη εκτυλίσσεται  το φθινόπωρο του 2015, λίγο μετά την επιβολή των Capital controls, στην Θεσσαλονίκη.

Αφορά στην απαγωγή μιας σημαίνουσας μορφής του αντιμνημονιακού κινήματος, η οποία μαζί με τα μέλη της συλλογικότητας που ανήκει, διοργανώνει μια μεγάλη διαμαρτυρία. Στην διάρκεια της διαμαρτυρίας απάγεται από κάποιους, οι οποίοι φορούσαν μάσκες βυζαντινών αξιωματούχων. Κάποιες ημέρες μετά ο σύντροφος της, πηγαίνει στον Πέτρο Ριβέρη και του αναθέτει την υπόθεση της εύρεσης της.

Ο Δραμινός συγγραφέας μίλησε στην εκπομπή του ALPHA NEWS γενικότερα για το νουάρ μυθιστόρημα, την αγάπη του για την λογοτεχνία, την μεθοδολογία συγγραφής και τον ήρωα των δικών του έργων, τον Πέτρο Ριβέρη.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του: