Εκλογές 2019

Το Project Δράμα 2020 κατέθεσε αίτηση επανακαταμέτρησης ψήφων

Αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Πρωτοδικείο, έχει κατατεθεί από την παράταξη Πρότζεκτ Δράμα 2020.

Σε ανακοίνωση της σημειώνει πως εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχουν παραλείψεις, αβλεψίες ή στρεβλή αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, η παράταξη θα προσφύγει στο Εκλογοδικείο για ακύρωση της ψηφοφορίας για τον Β’ Γύρο των δημοτικών εκλογών. Παράλληλα καλεί του ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Δεσμεύεται δε ότι θα συνεργαστεί με την όποια δημοτική αρχή προκύψει και τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις, μέσω της συμμετοχής της στις επιτροπές και το δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας σαφές ότι δεν θα συμμετέχει δια των συμβούλων της, σε θέσεις διοίκησης  του δήμου Δράμας όπως π.χ. αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων κλπ

Η ανακοίνωση

Έχοντας πλέον το επίσημο αποτέλεσμα και τη σταυροδοσία, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο Δράμας, οι 50 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι 11 τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας της Δράμας και ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Τσιαμπούσης νιώθουμε την απόλυτη ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους 7.133 ψηφοφόρους του Project Δράμα 2020 για κάθε ψήφο και κάθε σταυρό που έδωσαν στην παράταξη και τους υποψηφίους της.

Υποσχόμαστε ότι θα τιμήσουμε την ψήφο σας και θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους για την επιλογή σας. Θα είμαστε εδώ την επόμενη τετραετία και σας θέλουμε δίπλα μας για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία στις επόμενες εκλογές αυτό που ξεκινήσαμε.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν, δίχως τελικά να επιλέξουν την παράταξή μας. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και η πολυφωνία θωρακίζει τη δημοκρατία. Κάθε άλλη κουβέντα αδικεί την προσπάθειά μας να κάνουμε τη δημοκρατία πιο ελκυστική και δικαιολογία δεν μπορεί να είναι ούτε οι αήθεις επιθέσεις (πολλές φορές μάλιστα προσωπικές), που δέχτηκε η παράταξή μας, ο επικεφαλής και τα μέλη της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ελπίζουμε, με τη συνέπεια, τη συνέχεια, την υπομονή και επιμονή μας, να μπορέσουμε να πείσουμε ακόμη περισσότερους συνδημότες μας έπειτα από 4 χρόνια και να τους κάνουμε να μας εμπιστευθούν και να μας ψηφίσουν.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο αγώνας για ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος θα συνεχιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους. Αρχικά, με την αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στο Πρωτοδικείο, η οποία έχει ήδη κατατεθεί και, εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχουν παραλείψεις, αβλεψίες ή στρεβλή αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος, με προσφυγή στο Εκλογοδικείο για ακύρωση της ψηφοφορίας για τον Β’ Γύρο των δημοτικών εκλογών, οι οποίες βέβαια θα έχουν ήδη γίνει. Ως εκ τούτου, πλέον, με δεδομένο το επίσημο αποτέλεσμα, ο Β’ Γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή δίχως το Project να λαμβάνει μέρος σε αυτόν, αλλά αν δικαιωθεί η παράταξή μας στο Εκλογοδικείο, θα επαναληφθεί σε μελλοντικό χρόνο. Καλούμε τους ψηφοφόρους του Project να πράξουν κατά συνείδηση την Κυριακή και δεσμευόμαστε ότι θα συνεργαστούμε με την όποια δημοτική αρχή προκύψει και τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις, μέσω της συμμετοχής μας στις επιτροπές και το δημοτικό συμβούλιο.

 

Οι 50 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δράμας

Οι 11 τοπικοί σύμβουλοι της Κοινότητας Δράμας

Ο επικεφαλής της παράταξης