Κοινωνία

Τρείς διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις στη Δράμα – αιχμηρές δηλώσεις Σαβρίδη για την ΑΔΕΔΥ Δράμας

Με τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην πόλη της Δράμας.

Αν και η 24ωρη πανεργατική απεργία έχει προκηρυχτεί από κοινού από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, δεδομένου ότι τα προβλήματα και οι διεκδικήσεις είναι ίδιες για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, στη Δράμα φαίνεται ότι το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας δεν ακολουθούν κοινή γραμμή πορείας – τουλάχιστον – σε επίπεδο οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο διοικητήριο στις 10:30 το πρωί, του Εργατικού Κέντρου στις 11:00 στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας.

Γιώργος Σαλπιστής: Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με το Εργατικό Κέντρο

Σε δήλωση του στον ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Σαλπιστής αναφέρει ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την κίνηση αυτή, ούτε είναι απόρροια κάποιας αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο συνδικαλιστικών φορέων η επιλογή διαφορετικών συγκεντρώσεων σε διαφορετικούς χώρους.

«Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο συνδικαλιστικών οργάνων, ούτε κάποια σκοπιμότητα. Σε αυτήν τη συγκυρία αποφασίστηκε αυτός ο τρόπος δράσης, σε κάποια άλλη συγκυρία θα γίνει κινητοποίηση από κοινού» είπε ο κ. Σαλπιστής.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γιώργου Σαλπιστή στον ALPHA NEWS 95,5 για τις διαφορετικές συγκεντρώσεις στη Δράμα

Γιώργος Σαβρίδης: η ΑΔΕΔΥ της Δράμας ακολουθεί δικό της δρόμο – είναι ένα τυπικό όργανο για να βολεύονται κάποιοι

Δεν έχει την ίδια άποψη ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας Γιώργος Σαβρίδης ο οποίος σε συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 επέρριψε ευθύνες στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ για την στάση του αυτή και ανέφερε ότι το Εργατικό Κέντρο Δράμας την κάλεσε – όπως και όλους τους φορείς της Δράμας – να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο.

«Δεν μπήκε καν στο κόπο κάποιος να πάρει ένα τηλέφωνο και να συνεννοηθεί μαζί μας»  ανέφερε ο κ. Σαβρίδης και σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ της Δράμας είναι ένα τυπικό όργανο για να βολεύονται κάποιοι.

Έκρινε ότι δεν είναι σωστή η συμπεριφορά αυτή και είπε πως η ΑΔΕΔΥ της Δράμας – από τις προηγούμενες διοικήσεις της μέχρι σήμερα – αποφάσισε να ακολουθεί έναν δικό της δρόμο και δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο ούτε την πρωτομαγιά ούτε την 17 Νοέμβρη ούτε σε άλλες δράσεις που πραγματοποιεί.

«Ο χρόνος θα δείξει ποιοι έχουν δίκαιο και ποιοι όχι» τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δράμας

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του Γιώργου Σαβρίδη στον ALPHA NEWS 95,5 για τις διαφορετικές συγκεντρώσεις στη Δράμα και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ