Πολιτισμός

Τριτοκοσμικές εικόνες από το 4ο Γυμνάσιο Δράμας – Ποιοι έχουν την ευθύνη;

Εικόνες τριτοκοσμικής πόλης αναδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην σελίδα του fb  “Dramines Enimeroseis” και αφορούν στην κατάσταση που επικρατεί στον αύλειο χώρο του 4ου Γυμνασίου Δράμας.

Πρόκειται για την «πίσω» αυλή του σχολικού συγκροτήματος, η οποία είναι αθέατη στον πολύ κόσμο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

Υγρασία, μουχλιασμένοι τοίχοι, σπασμένα πλακάκια, υδρορροές σπασμένες και χαλασμένες, πεσμένοι σοβάδες, βρύσες μέσα στην βρωμιά που περισσότερο μοιάζουν με κτηνοτροφικές στέρνες παρά με βρύσες για μαθητές και μαθήτριες.

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την βασική εικόνα του χώρου, έτσι όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στις δημοσιευμένες φωτογραφίες.

Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας, ο Δήμος Δράμας, η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης πρέπει να παρέμβουν άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση της κατάστασης αυτής. Άλλως ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

 

Η σχετική ανάρτηση στην σελίδα “Dramines Enimeroseis” και οι φωτογραφίες του χώρου

Ρεπορτάζ της σελίδας μας, αναδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 4ο Γυμνάσιο της πόλης μας.

 Ενώ, από την μπροστινή πλευρά βλέπεις ένα πολύ ωραίο και περιποιημένο γυμνάσιο με καθαρή αυλή και τα πάντα στην θέση τους. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον χώρο που βρίσκεται πίσω. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η κατάσταση είναι πολύ κακή, δημιουργεί σίγουρα αρνητικά συναισθήματα στους μαθητές και δεν τους βοηθά.

 Υγρασία, σπασμένα πλακάκια, πεσμένοι σοβάδες και βρύσες μέσα στην βρωμιά. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και η πιο ευχάριστη εικόνα για οποιαδήποτε μαθητή, ακόμα και για εκείνον που δεν τον ενδιαφέρει το σχολείο.

 Τα συμπεράσματα δικά σας. Παρόλα αυτά στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν και πολλά ξερά χόρτα τα οποία οδό ζεσταίνει ο καιρός γίνονται φωλιά για φίδια, πρέπει άμεσα οι ιθύνοντες να τα φροντίσουν. Παλαιότερα σύμφωνα και με πληροφορίες, είχανε πάρει φωτιά.

 Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα. Όταν το κλίμα δεν βοηθά ο μαθητής γίνεται πιο αρνητικός από ποτέ. Άλλωστε ποιός δεν θέλει να βλέπει καθαρό το σπίτι του; Γιατί για εμάς του μαθητές είναι το δεύτερο σπίτι μας, μιας και παίρναμε επτά ώρες εκεί.