Κοινωνία

Χίλια ευρώ πρόστιμο(!!!) στον κάθε παραγωγό που συμμετείχε στην σαββατιάτικη λαϊκή αγορά Δράμας

Χίλια ευρώ, είναι το πρόστιμο που επέβαλε η αστυνομία στον κάθε παραγωγό που συμμετείχε στην σημερινή σαββατιάτικη λαϊκή αγορά της Δράμας, επειδή δεν λειτουργεί νομίμως και για τον λόγο αυτόν δεν έχουν τις σχετικές άδειες οι συμμετέχοντες παραγωγοί.

Το υπέρογκο αυτό ποσό ορίζεται από τον νόμο και έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους παραγωγούς(περίπου 120) και τις οικογένειες τους, που εργάζονται για ένα μεροκάματο.

Ως γνωστόν, το ζήτημα προέκυψε μετά από έγγραφη καταγγελία του συλλόγου μικροπωλητών Δράμας προς την εισαγγελία, την αστυνομία και την αντιπεριφέρεια.

Οι παραγωγοί αποφάσισαν μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις να στήσουν τους πάγκους τους σήμερα, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις της κίνησης τους αυτής, με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα που υφίσταται και να ασκηθούν πιέσεις στην κατεύθυνση άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για την νομιμοποίηση της σαββατιάτικης αγοράς.

Πρόεδρος των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς: να πρυτανεύσει η λογική 

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο νόμιμης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και απαιτείται ή νομοθετική ρύθμιση ή η εξεύρεση μιας άλλης λύσης που θα ικανοποιεί και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές.

Ο πρόεδρος των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς Βασίλης Μαυροβασίλης σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσει το θέμα στην σημερινή ημέρα. Ζήτησε μάλιστα τη σύνεση της προέδρου των μικροπωλητών και την απόσυρση των καταγγελιών που έκανε.

Ακούστε τη δήλωση του προέδρου των παραγωγών της σαββατιάτικης αγοράς Βασίλη Μαυροβασίλη στον ALPHA NEWS 95,5 και τη Ρένα Γιουλβάνη:

 

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ:σύγκλιση ευρείας συνέλευσης την Δευτέρα

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέφερε ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύγκλιση ευρείας συνέλευσης με αποκλειστικό θέμα αυτό της σαββατιάτικης αγοράς και ζήτησε, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να υπάρξει νομιμότητα, την ανοχή των αρμοδίων αρχών.

Τόνισε δε ότι θα γίνει προσπάθεια μέσω των νομικών υπηρεσιών της περιφέρειας να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο των 1000 ευρώ σε κάθε παραγωγό.

Ακούστε τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ:

Ζιμπίδης Γιώργος: Θέατρο του παραλόγου

Θέατρο του παραλόγου χαρακτήρισε την σημερινή εξέλιξη ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Γιώργος Ζιμπίδης και στηλίτευσε την αδυναμία της πολιτείας να νομιμοποιήσει μια λαϊκή αγορά που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Γιώργου Ζιμπίδη: