Πολιτική

Χ. Μαμσάκος: Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση για κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ;

Την αντίθεση του στο κλείσιμο της ΔΕΚΠΟΤΑ εξέφρασε σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Αναρωτήθηκε δε με νόημα, αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την εμμονή – όπως την χαρακτήρισε – των αντιπολιτεύσεων να κλείσουν μια υγιή και βιώσιμη επιχείρηση.

Ο κ. Μαμσάκος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της ΔΕΚΠΟΤΑ  στον χώρο του πολιτισμού στον δήμο Δράμας, στην πλούσια και σημαντική δράση της, στην αναγκαιότητα ύπαρξης της και παρέθεσε στοιχεία των ορκωτών λογιστών προκειμένου να επιχειρηματολογήσει για την χρηστή διαχείριση της επιχείρησης επί των ημερών του καθώς και την προοπτική ανάπτυξης της.

Ο Δήμαρχος Δράμας σημείωσε ότι ο ίδιος θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα πάει μέχρι τέλους την διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών, της γνωστής υπόθεσης του χρέους της ΔΕΚΠΟΤΑ, της τάξης των 150.000 περίπου που δημιουργήθηκε το χρονικό διάστημα πριν από την δική του θητεία.

Όσο δε για το  ισχύον νομικό πλαίσιο ο κ. Μαμσάκος τόνισε ότι ακόμη κι αν περάσει η πρόταση των 18 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά και θα εγκρίνει ή όχι, την λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Είπε λοιπόν ότι η δημοτική αρχή θα κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή επιχειρηματολογώντας υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησης και ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για το μέλλον της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Παρακολουθείστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Δημάρχου Δράμας στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 μέσα από την σελίδα του στο fb:

https://www.facebook.com/alphanewsfm/