Ενδιαφέροντα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ενημερωτική εκδήλωση στη Δράμα από την «Τεχνολογιστική ΙΚΕ»

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησε η γνωστή εταιρεία λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών «Τεχνολογιστική ΙΚΕ» με έδρα τη Δράμα,  την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δράμας.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με στελέχη του ομίλου EPSILON NET και θέμα την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, έγινε αναλυτική παρουσίαση από εξειδικευμένους επιστήμονες,  για την εφαρμογή της και τις επιπτώσεις που θα φέρει στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και στους εργαζομένους,.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν:

  • Ο Τρόπος εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.
  • Ο τρόπος επικοινωνίας εργοδότη – εργαζομένων – λογιστή.
  • Οι δυσκολίες, τα προβλήματα, οι λύσεις.
  • Οδηγίες για εργοδότη και εργαζομένους.
  • Ημερομηνίες υποχρέωσης ένταξης βάσει των ΚΑΔ των επιχειρήσεων.

Ευθύνες σε εργαζόμενο και εργοδότη

Στην εκδήλωση δόθηκαν απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν από εκπροσώπους επιχειρήσεων της Δράμας που παρακολούθησαν την ενημέρωση.

Στο κυρίαρχο ερώτημα για το ποιός τελικά έχει την ουσιαστική ευθύνη της τήρησης των διατάξεων που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία για την ψηφιακή κάρτα, η απάντηση  ήταν ότι η σήμανση της ψηφιακής κάρτας εργασίας αποτελεί  – ναι μεν  – υποχρέωση του εργαζομένου και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από τον εργοδότη, αλλά  -σε κάθε περίπτωση – η ευθύνη για την εφαρμογή της, ανήκει στον εργοδότη.