Πολιτισμός

13-15 Μαϊου το 8ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο»

Το 8ο Επιστημονικό Συμπόσιο «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Μαΐου στο ξενοδοχείο «KOUROS» με τίτλο «Τα μεγάλα άλματα της σύγχρονης Ογκολογίας».

Το Επιστημονικό Συμπόσιο διοργανώνεται από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας.

Το Συμπόσιο περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες με θεματικές ενότητες, σημαντικές εισηγήσεις γύρω από θέματα που αφορούν τον ογκολογικό ασθενή,  ανακοινώσεις για τον καρκίνο του Μαστού, του Ουροποιητικού, Ανοσοθεραπεία, Πεπτικού και άλλα.

Το συμπόσιο είναι ανοικτό για κάθε πολίτη ο οποίος θέλει να το παρακολουθήσει και όχι μόνο για γιατρούς και εξειδικευμένους επιστήμονες.

“Κάθε χρόνο μαζευόμαστε με λαχτάρα και πολλή χαρά για να συζητήσουμε για το θέμα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους και όλες τις ειδικότητες, τον καρκίνο.

Ένα ζήτημα για το οποίο προσπαθούν όλες οι Εταιρείες, με πρώτο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Όλοι, πάσχοντες και μη, ιατροί και άλλοι επιστήμονες, έως τον τελευταίο πολίτη, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ωφέλεια, τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου” τονίζουν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι του συμποσίου.