Κοινωνία

24ωρη Απεργία την Πέμπτη – Οι συγκεντρώσεις στη Δράμα

Νέα 24ωρη απεργία κηρύχθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 16 Μαρτίου ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Δράμα η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας και του Εργατικού Κέντρου Δράμας στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι

Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι Δικηγόροι Δράμας απέχουν απο τα καθήκοντα τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και συμπαράστασης στις οικογένειες αυτών, αποφάσισε να απέχουν τα Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Σιωπηλή διαμαρτυρία στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας θα προβεί σε σιωπηλή διαμαρτυρία στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας, την Πέμπτη 16-3-2023, στις 8.30 μ.μ. καλώντας τα μέλη του και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σ αυτήν, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για παρόμοιες εκδηλώσεις
σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Συμμετοχή Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας 

 Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου από κοινού με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

“Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους. Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι. Είναι απαίτηση όλων μας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν”.