Πολιτική

ΚΚΕ Δράμας: Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία – όριο 15 μαθητών ανά τάξη

Το θέμα των συγχωνεύσεων τμημάτων σε σχολεία της Δράμας θίγει με ανακοίνωση της, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Αφού καταγγέλλει αυτή την πρακτική από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, σημειώνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί πρόκληση, καθώς στοιβάζονται τα παιδιά σε τόσο μεγάλα τμήματα, ως και 27 μαθητών ενώ ζητά μεταξύ άλλων να καθοριστεί όριο 15 μαθητών ανά τάξη και γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Η ανακοίνωση της Τ.Ο.ΚΚΕ Δράμας

Καταγγέλλουμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων και υποβιβασμούς σχολείων του νομού Δράμας, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, στηλιτεύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί πρόκληση, καθώς στοιβάζονται τα παιδιά σε τόσο μεγάλα τμήματα, ως και 27 μαθητών, μεθόδευση που όχι μόνο καταστρατηγεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών αλλά συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ιδιαίτερα τώρα, σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας στα σχολεία και στην περιοχή μας γενικότερα.

Να καθοριστεί όριο 15 μαθητών ανά τάξη

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμε φορείς, σωματεία, Δήμους, να πάρουν θέση, ώστε να  μεγαλώσει η πίεση προς την κυβέρνηση για να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Να λειτουργούν όλα τα τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών. Να καθοριστεί όριο 15 μαθητών ανά τάξη. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα τα Τμήματα Ένταξης. Να παρθούν μέτρα, υποστηρικτικές δομές στήριξης των μαθητών, για να καλυφθούν τα αυξημένα μορφωτικά κενά μετά από δυο χρονιές «τηλεκπαίδευσης».

Στηρίζουμε τον αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών

Απαιτούμε τη μη υλοποίηση των συγχωνεύσεων των τμημάτων και στηρίζουμε τον αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών, που εκφράζουν την αντίθεσή τους σε κάθε τέτοια προσπάθεια, έχοντας ως κριτήριο την προστασία της υγείας και την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών κάθε λαϊκής οικογένειας.

Είμαστε δίπλα στον  Σύλλογο Γονέων του Δημ. Σχολείου Ν. Αμισού, που διεκδικεί το αυτονόητο, να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση που θα επιβαρύνει τη μαθησιακή διαδικασία και θα αυξήσει τον κίνδυνο για την υγεία των παιδιών τους.