Κοινωνία

Στο Δήμο Δράμας το πρώην «Στρατόπεδο Ανδρικάκη»

Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για την παραχώρηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην «Στρατοπέδου Ανδρικάκη» στο δήμο Δράμας.

Σκοπός της παραχώρησης είναι στον χώρο του πρώην στρατοπέδου που βρίσκεται εντός του ιστού της πόλης, να φιλοξενηθούν οι  εγκαταστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, παράρτημα της υπό σύσταση Κρατικής Σχολής Οπτικοακουστικών Μέσων, καθώς και επιχειρήσεις του οπτικοακουστικού τομέα.

Φορέας υλοποίησης της δράσης « Σύσταση και Λειτουργία Δημιουργικού Κόμβου για τις Οπτικοακουστικές Τέχνες στη Δράμα» που θα υλοποιηθεί σε έκταση 149.776 τ.μ. είναι ο Δήμος Δράμας, ενώ φορέας Χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εδραιώσει την θέση της  Δράμας  στον πολιτισμό ενώ ανοίγουν παράλληλα νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δράμας Χ. Μαμσάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού- ΦΤΜΜ Γιώργος Δεμερτζής , αναφέρθηκαν στην πολύ σημαντική εξέλιξη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας :

«Μετά τις ευχάριστες ανακοινώσεις για τη σχολή κινηματογράφου στη Δράμα, προχωρήσαμε στην υπογραφή του  μνημονίου  συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και του Δήμου Δράμας για την παραχώρηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη.

Οι υπογραφές σφράγισαν  την μεγαλύτερη Ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου, που αναδεικνύει τη Δράμα ως πόλη του Κινηματογράφου στη χώρα μας.

Είναι μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που παράλληλα ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Ο  χώρος  θα αποτελέσει  πόλο πολιτισμού και ανάπτυξης.

Η Δράμα ευχαριστεί τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για την πολύ ουσιαστική συμβολή του,  αλλά και τους δύο επιφανείς Δραμινούς ευεργέτες, τους κυρίους Θεοδωρίδη και Αποστολίδη»