Ενδιαφέροντα

78 πυρκαγιές στη Δράμα, το 2021 – Κάηκαν 700 στρέμματα

78 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο νομό Δράμας κατά την αντιπυρική περίοδο 2021 που έληξε στις 31 Οκτωβρίου.

Συνολικά κάηκαν 700 περίπου στρέμματα δασικών, χορτολιβαδικών και γεωργικών εκτάσεων ενώ  σε 25 περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από 200 έως 350 ευρώ, τα οποία αφορούσαν κυρίως καύσεις ξηρών χόρτων και κλαδιών εντός οικοπεδικών χώρων.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχος, Δανιήλ Στούπας.

Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς :

–        11 δασικές πυρκαγιές με συνολική έκταση 212 στρέμματα, με σημαντικότερες στην δασική περιοχή πλησίον του Βαθυλάκκου και στους Ποταμούς Κάτω Νευροκοπίου,

–        27 πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με συνολική έκταση 255 στρέμματα,

–        35 πυρκαγιές σε γεωργικές εκτάσεις και υπολείμματα καλλιεργειών με συνολική έκταση 245 στρέμματα και

–        5 πυρκαγιές σε σκουπιδότοπους με συνολική έκταση 2,7 στρέμματα.

Ακόμη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Παρανεστίου & Κ. Νευροκοπίου συμμετείχαν με οχήματα και προσωπικό σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (στον Έβρο, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Ελευθερούπολη Καβάλας) καθώς και εκτός Περιφέρειας στην Χαλκιδική (Σιθωνία) και στην Αθήνα στην μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. Ακόμη, ενίσχυσε με οχήματα και προσωπικό άλλες υπηρεσίες όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Νάουσα Αρναία και Έδεσσα.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχος, Δανιήλ Στούπας:

«Στο επίλογο του απολογισμού, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού Δράμας, την Αντιπεριφέρεια Δράμας, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δράμας, την Διεύθυνση Δασών Δράμας, τα Δασαρχεία Δράμας και Νευροκοπίου, την ΕΛ.ΑΣ., τους Δήμους Δράμας, Παρανεστίου, Προσοτσάνης, Δοξάτου, Κάτω Νευροκοπίου {οι οποίοι μας βοήθησαν στα συμβάντα με υδροφόρες και μηχανήματα έργου (JCB)} καθώς και τους Εθελοντές των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π. οι οποίοι βοήθησαν κυρίως στην φύλαξη του περιαστικού δάσους Κορυλόβου, καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Τέλος, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την αναμετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων για την πρόληψη και τους απλούς πολίτες οι οποίοι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές μας και απέφυγαν το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο».