Κοινωνία

950 χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Δράμας

Το ποσό των 950 χιλιάδων ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να ανακαινιστεί το Δικαστικό Μέγαρο Δράμας.

Το κτήριο παρουσιάζει μεγάλες φθορές και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της χρόνιας αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσων αφορά την χρηματοδότηση της συντήρησης του.

Με τα χρήματα αυτά σίγουρα θα μπορέσουν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο σε θέματα λειτουργικότητας του κτηρίου όσο και αισθητικής.

«Οι υπηρέτες της Θέμιδος έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Και όλοι οι Δραμινοί υπερήφανοι» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δράμας Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπλούχος σε ανακοίνωση του.

«Δικαστικό Μέγαρο Δράμας»

Όταν θεμελιώθηκαν τα νέα «Δικαστήρια» της Δράμας, είχαν έρθει στη Δράμα τόσοι πολλοί επίσημοι και εμείς, μικρά παιδιά τότε περιμέναμε στις γωνίες των θεμελίων για να μας πάρει η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.

Το εμβληματικό «Μέλαθρον της Θέμιδος» στη Δράμα ολοκληρώθηκε μετά από λίγα χρόνια. Αναρωτιόμασταν πόσο μεγάλο είναι το κτήριο αυτό για μια υπηρεσία η οποία έμοιαζε εκείνο τον καιρό, πολύ μικρή και το κτήριο άδειο.

Πέρασε ο καιρός. Πολλοί ήταν αυτοί που πάλευαν τότε για τη δημιουργία Εφετείου, ώστε να εκμεταλλευτούμε τις υποδομές του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Πέρασαν κι άλλα χρόνια. Αδιαφορία, έλλειψη συντήρησης, φθορά, απαξίωση. Η εικόνα τα τελευταία χρόνια, δεν τιμούσε κανέναν μας.

Ήγγικεν η ώρα της ανακαίνισης. Με φιλότιμες προσπάθειες και με συζητήσεις σε καλό κλίμα με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων, διαπιστώσαμε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που τείνουν ευήκοον ους.

Προχθές, αποφασίστηκε να διατεθούν 950.000 ευρώ στη Δράμα για την ανακαίνιση του εμβληματικού Δικαστικού Μεγάρου Δράμας.

Οι υπηρέτες της Θέμιδος έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Και όλοι οι Δραμινοί υπερήφανοι.

Το  ξαναείπαμε… Τα θαύματα στη ζωή, είναι συχνά οι μικρές – μικρές προσπάθειες που σώζουν, που αλλάζουν, που αναγεννούν τον κόσμο μας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους τους αθόρυβους εργάτες που κρατούν διαρκώς ανοιχτό το παράθυρο της ελπίδας.

Γραφείο Βουλευτή Ν. Δράμας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ