Κοινωνία

Covid 19 στη Δράμα: SOS από τις αρμόδιες αρχές

Την πιστή τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ζήτησαν από τους πολίτες της Δράμας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Παπαδόπουλος και επιστήμονες  – εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών του νομού.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, σε δραματικούς τόνους, ανέφεραν ότι η κατάσταση στη Δράμα είναι εξαιρετικά σοβαρή ενώ η εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ κα Γαμβρέλη σημείωσε ότι οδεύουμε ολοταχώς σε λοκντάουν και πως αν δεν υπάρξει άμεση τήρηση των μέτρων, σύντομα ο νομός Δράμας θα περάσει σε άλλα επίπεδα.

“Το πρόβλημα είναι μεγάλο και βρίσκεται παντού στην τοπική μας κοινωνία” ανέφεραν χαρακτηριστικά και επεσήμαναν τον σημαντικό ρόλο της ατομικής ευθύνης στην καταπολέμηση της  Covid 19.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε ότι ήδη έχει ζητήσει από την αστυνομία την εντατικοποίηση των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων και ζήτησε από τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της Δράμας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν ότι είναι δυνατόν στην κατεύθυνση προστασίας της κοινωνίας, από την πανδημία.

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε περιστατικά στη Δράμα όπου κατά την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε μεγάλος συνωστισμός νέων ανθρώπων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. “Κάτι που θα φανεί τις ερχόμενες ημέρες”.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας στο νομό μας στην περίπτωση εκείνη που τα κρούσματα στην Δράμα αυξηθούν κατακόρυφα.

Την συνέντευξη παραχώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, η εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ Ελένη Γαμβρέλη, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Αλεξάνδρα Μπουραζάνη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Γεωργιάδης.