Υγεία

Rapid test από τον ΕΟΔΥ στην Νέα Αμισό, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 θα υπάρχει δράση δειγματοληψίας με Rapid test στην Νέα Αμισό, έξω από το γήπεδο .

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ενεργειών του ΕΟΔΥ για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την ανεύρεση ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid-19.

Τα rapid test διενεργούνται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Δράμας και τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά σε λίγα λεπτά της ώρας.

Ελένη Γαμβρέλη: Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς

Σε συνέντευξη της στον ALPHA NEWS 95,5 η υπεύθυνη γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δράμα Ελένη Γαμβρέλη κάλεσε του πολίτες να προσέλθουν για να κάνουν το τεστ και να μάθουν μέσα σε 20 μόλις λεπτά, αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό.

“Μπορεί να έρθει ο κάθε πολίτης ασχέτου ηλικίας, είτε έχει συμπτώματα είτε δεν έχει. Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους ασυμπτωματικούς, οι οποίοι θα μπουν σε καραντίνα, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση” είπε η κα Γαμβρέλη και σημείωσε πως “θέλουμε μ’ αυτόν τον τρόπο, να μειώσουμε την αύξηση των κρουσμάτων, την αύξηση των διασωληνομένων και των νοσηλευομένων”.