Συνεντεύξεις

STOP στο άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο – Συνέντευξη του Διοικητή ΠΥ Δράμας Π. Τιάγκου

Το Σάββατο 1η Μαίου ξεκινά η φετινή αντιπυρική περίοδος η οποία θα τελειώσει την Κυριακή 31η Οκτωβρίου

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία αφού ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης μιας καταστρεπτικής πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Παράλληλα οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση – καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν σήμερα τον σημαντικότερο εχθρό του δάσους ενώ στην Ελλάδα ο κίνδυνος εκδήλωσης Δασικής Πυρκαγιάς από ανθρώπινες δραστηριότητες έχει διαπιστωθεί στατιστικά ότι είναι μεγάλος.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε μια πυρκαγιά τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή  112  και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά.

Η κλήση είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνούμε στο 112.

Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες σχετικά με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς μίλησε στον ALPHA NEWS 95,5 Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Δράμας Παναγιώτης Τιάγκος: