Life

Tο Σάββατο 10 Απριλίου στη Μικρόπολη, το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του πατρός Αριστείδη

Αυτό το Σάββατο  10 Απριλίου θα τελεσθεί στη Μικρόπολη,  το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του πατρός Αριστείδη Παπαδόπουλου, εφημέριου και πνευματικού πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.

Ως γνωστόν κατά την κηδεία του ιερέα – εν μέσω πανδημίας και καραντίνας – είχε συγκεντρωθεί στο χωριό πάρα πολύς κόσμος από διάφορα σημεία της Βορείου Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προσελκύσει η Μικρόπολη τα φώτα της δημοσιότητας για αρκετές ημέρες.

Σε πολλά από τα ρεπορτάζ για το συμβάν, σχολιάστηκε η στάση της αστυνομίας και αναζητήθηκαν ευθύνες για την εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατά το 9μερο μνημόσυνο, η Ελληνική Αστυνομία ακολούθησε πολύ πιο αυστηρά μέτρα από εκείνα που ελήφθησαν στην κηδεία, με άνδρες του σώματος να κάνουν μπλόκο σε τρία σημεία, πριν αλλά και μέσα στο χωριό, προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Κάτι ανάλογο προβλέπεται να ισχύσει και το επόμενο Σάββατο, δεδομένου μάλιστα ότι ήδη η περιοχή της Προσοτσάνης θεωρείται εξαιρετικά βεβαρημένη λόγω των πολλών κρουσμάτων covid 19 που έχουν εντοπιστεί στον Δήμο και της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα.