Κοινωνία

Θα γέμιζαν χασίς Δράμα, Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, πέντε μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό και τέσσερις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί ραδιοσταθμών, κατά περίπτωση.

Ένας από τους συλληφθέντες διώκεται από τηνInterpol

Μάλιστα ένας από τους συλληφθέντες διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πάνω από 8,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 84 φυσίγγια, 1 ζυγαριά ακριβείας και 2 οχήματα.

Οι πέντε δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική σπείρα, με διακριτούς ρόλους

Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, από τις οποίες προέκυψε ότι οι πέντε δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική σπείρα, με διακριτούς ρόλους, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ένας από τους αλλοδαπούς δράστες, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα, οργάνωνε την προμήθεια της με ακατέργαστη κάνναβη και στη συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη της, ανάλογα με το ρόλο τους, αναλάμβαναν την μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους ενοικιαζόμενα οχήματα, καθώς επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών το αποθήκευαν σε ένα από αυτά, το οποίο στάθμευαν σε διαφορετικά σημεία, ενώ στις οικίες τους κατείχαν μόνο τις ποσότητες ναρκωτικών που προόριζαν για άμεση πώληση.

8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7.667 γραμμαρίων

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τα πέντε μέλη της σπείρας και εντοπίσθηκε το όχημα όπου αποθήκευαν τα ναρκωτικά, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7.667 γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, καθώς επίσης και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 423,7 γραμμαρίων
  • 1 πιστόλι κρότου – αερίου
  • 84 φυσίγγια
  • 1 ζυγαριά ακριβείας
  • 1 φορητός ασύρματος
  • το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ
  • κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.