Κοινωνία

«Άνοιγμα» της Ονειρούπολης σε όλο το νομό Δράμας – Στόχος η εξωστρέφεια

Την διεύρυνση του χριστουγεννιάτικου θεσμού της Ονειρούπολης σε όλο το νομό Δράμας, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή Δράμας και ήδη ανέλαβε την πρωτοβουλία κινήσεων εξωστρέφειας της γιορτής.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο δημαρχείο της Δράμας με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή δημάρχων και αντιδημάρχων τουρισμού και των υπόλοιπων τεσσάρων δήμων.

Σε δηλώσεις του στον ALPHA NEWS 95,5 ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Ονειρούπολη Χρήστος Μαυρίδης ανέφερε πως στόχο είναι να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο Brand Name για την τουριστική ανάπτυξη όλου του νομού και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Στόχος η ανασυγκρότηση του θεσμού

Σημείωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο κινείται η νέα δημοτική αρχή, πως υπάρχει συμφωνία κινήσεων από όλους τους συμμετέχοντες και πως η πρόταση του δήμου Δράμας αφορά στην ανασυγκρότηση του θεσμού, δεδομένου ότι το χρονικό σημείο της εξέλιξης της Ονειρούπολης, είναι κομβικό.

Συστάθηκε ήδη ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι του νομού ενώ συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις, οι φορείς της Δράμας όπως ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επιμελητήριο.

Κοινή εκτίμηση, η γενναία χρηματοδότηση

Ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίσταται – τουλάχιστον για φέτος – θέμα αλλαγής χώρου διεξαγωγής της Ονειρούπολης και είπε πως αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι απαιτείται μια γενναία χρηματοδότηση του φετινού θεσμού, από τον Δήμο, προκειμένου να ανταπεξέλθει των μεγάλων αναγκών της.

Θα είμαστε έτοιμοι από τον Σεπτέμβριο

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η προετοιμασία για την Ονειρούπολη 2024-2025 ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της προηγούμενης, ήδη έχουν γίνει αρκετές κινήσεις στην κατεύθυνση οργάνωσης και συντήρησης των κατασκευών και πως λίγο μετά το ΠΑΣΧΑ πρόκειται να παρουσιαστεί το βασικό πλάνο, πάνω στο οποίο θα κινηθεί η φετινή γιορτή, προκειμένου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να είναι όλα έτοιμα για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Ακούστε παρακάτω την συνέντευξη του Χρήστου Μαυρίδη στον ALPHA NEWS 95,5: