Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο Δραμινός σκηνοθέτης Άρης Καραϊσκάκης

Έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο Δραμινός σκηνοθέτης και οπερατέρ Άρης Καραϊσκάκης. Ένας άνθρωπος ο οποίος αγάπησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του, την γενέτειρα του και συνέδεσε το όνομα του με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Από τους πρωτεργάτες του Θεσμού, δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει το φεστιβάλ και να προσπαθεί για την ανάδειξη του.

«Όταν αποφασίσαμε σαν παρέα να κάνουμε το φεστιβάλ, όλοι μας κοροϊδεύανε και μας περιπαίζανε.

Εμείς όμως δεν λυγίσαμε.

Ήταν η Μελίνα Μερκούρη που μας έδωσε λεφτά και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Τότε είμασταν όμως οι «περίεργοι του χωριού» είχε πει ο Άρης Καραϊσκάκης σε μια συνέντευξη του στον Άρη Γκέρτα και την εκπομπή Επίκαιρα το 2016 στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Δράμας.

«Ο Άρης έφυγε χθες το πρωί 19 Δεκεμβρίου, αθόρυβα, όπως αθόρυβα και ήσυχα έζησε, δίχως να ενοχλήσει κανέναν, δίχως να πει έναν άσχημο λόγο για κάποιον άνθρωπο. Ένας νηφάλιος άνθρωπος που με την απλότητά του μας δίδαξε στάσεις ζωής και συμπεριφορών. Εξέφραζε έως το τέλος της ζωής του την ευγνωμοσύνη του και δήλωνε πως υπήρξε τυχερός στη ζωή του. Ενθάρρυνε και επικροτούσε νέους ανθρώπους σε κάθε τους προσπάθεια.

Ο Άρης Καραϊσκάκης γεννήθηκε στην Δράμα, έπαιξε και μεγάλωσε στην περιοχή των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Σπούδασε σκηνοθεσία και οπερατέρ στην Ρώμη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην ΕΡΤ, αφήνοντας, ως σκηνοθέτης, στα αρχεία της εκατοντάδες ντοκιμαντέρ.

Αγάπησε πολύ την Δράμα, πρόσφερε στον πολιτισμό της οργανώνοντας και δημιουργώντας λευκώματα διηγημάτων με συγγραφείς της Δράμας, όπως και εκθέσεις ζωγραφικής με Δραμινούς ζωγράφους  με θέμα κάθε φορά την Δράμα και τις γειτονιές της.

Υπήρξε ένα από τα  ιδρυτικά και δραστήρια μέλη του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Χαιρόταν με τα μικρά παιδιά και τα ζώα. Του άρεζε να διαβάζει και να γράφει. Είχε έναν γλυκό λόγο και ένα χαμόγελο για όλους. Ένας άνθρωπος – αγκαλιά…

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στην Μητρόπολη της Δράμας την Παρασκευή 12 η ώρα.» γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb η φίλη του, Νόπη Χατζηιγνατιάδου.