Κοινωνία

Συνέντευξη Δημάρχου Δράμας: Λαϊκή Αγορά – τριώροφο πάρκινγκ – πάρκινγκ βαρέων οχημάτων

Αμετακίνητος στην απόφαση του να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά της Δράμας στην 19ης Μαΐου εμφανίστηκε στη συνέντευξη του στον ALPHA NEWS 95,5 ο νέος Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε, ήδη οι συνεργάτες του εργάζονται στην κατεύθυνση σύνταξης της μελέτης αναμόρφωσης της συγκεκριμένης περιοχής και εντός του 2024 η λαϊκή αγορά θα μεταφερθεί στο σύνολο της, στην 19ης Μαΐου, πληρώντας όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις νομιμότητας.

Την κατασκευή τριώροφου πάρκιγκ στην αλάνα του σούπερ μάρκετ Μασούτη καθώς και πάρκινγκ βαρέων οχημάτων σε χώρο 58 στρεμμάτων, του πρώην στρατοπέδου, στην είσοδο της Δράμας από Καβάλα, ανακοίνωσε ο νέος Δήμαρχος Δράμας.

Τριώροφο πάρκινγκ στην αλάνα του Μασούτη

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης της χρήσης της αλάνας(1.600 περίπου τετραγωνικών μέτρων)από το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο μεταλλικό υπέργειο πάρκινγκ, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα παρκαρίσματος των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων των παραγωγών και μικροπωλητών την ημέρα της λαϊκής αγοράς.

Πάρκινγκ βαρέων οχημάτων σε χώρο 58 στρεμμάτων στο δρόμο προς Καβάλα

Για το πάρκινγκ βαρέων οχημάτων τόνισε ότι ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ανήκει ο χώρος των 58 στρεμμάτων(γνωστός στους Δραμινούς ως αποθήκες πυρομαχικών) για την παραχώρηση της χρήσης στον Δήμο Δράμας.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα διαμορφωθεί ανάλογα, με φωτισμό, ύδρευση, αποχέτευση κ.λ.π. και θα δοθεί υπό όρους στους επαγγελματίες οδηγούς μεγάλων οχημάτων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη από τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα σήμερα, σε διάφορα σημεία, εντός του αστικού ιστού.

Παρακάτω η συνέντευξη του Δημάρχου Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου στον ALPHA NEWS 95,5: