Κοινωνία

Αγία Σοφία: Πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Δράμας για την καταδίκη της Τουρκίας

Πρωτοβουλίες έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Δράμας στην κατεύθυνση καταδίκης της Τουρκίας όσον αφορά την ενέργεια της να χαρακτηρίσει τζαμί την Αγία Σοφία.

Ήδη απέστειλε επιστολή στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και στα Επιμελητήρια της χώρας, ζητώντας να εκδοθεί ψήφισμα καταδικάζοντας τις πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης για την παράνομη & προκλητική  ενέργεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίσει τζαμί την Αγία Σοφία, το οικουμενικό σύμβολο των απανταχού χριστιανών και ταυτόχρονα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO.

“Είναι μια θλιβερή πρόκληση κατά του Πολιτισμού και κατά ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα ζήτησε την ανάδειξη του θέματος στα Ευρωεπιμελητήρια και την προώθηση αποφάσεων αποδοκιμασίας της απαράδεκτης αυτής απόφασης της Τουρκικής κυβέρνησης, από αυτά.

Η ευγενική σιωπή μας και η καλή διάθεση κάπου τελειώνουν, όταν συνεχίζονται οι προκλήσεις δυστυχώς καθημερινά και μάλιστα κλιμακούμενες σε βάρος της χώρας μας και της ΕΕ” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης