Κοινωνία

Αλαλούμ στη λαϊκή αγορά της Δράμας – διαμαρτυρίες παραγωγών

Αλαλούμ συνέβη στη Λαϊκή Αγορά της Δράμας με τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές από την μια, να μη γνωρίζουν αν θα πρέπει να στήσουν τους πάγκους τους και τους καταναλωτές από την άλλη, να μην ξέρουν αν θα γίνει λόγω καιρού ή όχι.

Σε συνέντευξη του στο ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του σωματείου παραγωγών λαϊκών αγορών Δράμας Βασίλης Χρυσοστομίδης κατήγγειλε το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης όσον αφορά την ενημέρωση τους για την αναβολή της Λαϊκής.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, οι παραγωγοί ενημερώθηκαν ότι η Λαϊκή θα αναβληθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης και ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων του, είχε στήσει ήδη τους πάγκους και είχε κάνει όλη τη σχετική διαδικασία από την προηγούμενη ημέρα.

Στην Λαϊκή της οδού Χελμού, οι περισσότεροι μικροπωλητές δεν πήγαν και όσοι έστησαν τους πάγκους τους, λίγο μετά τις 7 το πρωί τους μάζεψαν και έφυγαν.

Οι παραγωγοί της Λαϊκής Αγοράς θέτουν θέμα νομιμότητας της απόφασης αναβολής της και διεξαγωγής της, την Παρασκευή.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία και η σύγχυση σε εκθέτες και καταναλωτές θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δράμας ενημερώνονταν για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν την Πέμπτη και ελάμβανε υπόψη της ως όφειλε, το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της  πολιτικής προστασίας Δράμας, που εκδόθηκε ήδη από την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου.

Από τις αρχές τις εβδομάδας η ΕΜΥ αλλά και το σύνολο των μετεωρολογικών δελτίων αναφέρονταν  στο σύστημα κακοκαιρίας “ARIEL” και σημείωναν ότι θα πλήξει την περιοχή μας την Πέμπτη.

Δυστυχώς δεν ελήφθη καμία πρόνοια.