Πολιτισμός

Ανεπανόρθωτα τα πλήγματα του lockdown στους πολιτιστικούς συλλόγους

Συνέντευξη του εκπροσώπου των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Δοξάτου και προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου, Μιχάλη Δραγουδάκη

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν εδώ και 10 περίπου μήνες οι πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι της χώρας μας.

Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο εκπρόσωπος των πολιτιστικών φορέων του Δήμου Δοξάτου και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Αθανασίου, Μιχάλης Δραγουδάκης, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι και εξέφρασε τον φόβο του ότι τα πλήγματα που έχουν δεχτεί από την πανδημία, σε πολλές περιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτα.

«Αρκετοί σύλλογοι μετά το τέλος της καραντίνας ενδεχομένως να μην μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους στο κοινό» ανέφερε ο κ. Δραγουδάκης και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι πληγές που δημιουργήθηκαν, δύσκολα θα μπορέσουν να επουλωθούν.

“Εξαιτίας της πανδημίας covid 19 δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία εκδήλωση από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε καθόλου έσοδα και χρήματα στα ταμεία μας. Τα έξοδα όμως τρέχουν συνεχώς» σημείωσε ο κ. Δραγουδάκης και πρόσθεσε ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων  «βάζουν το χέρι στην τσέπη» οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Παρακάτω ακούστε την συνέντευξη του Μιχάλη Δραγουδάκη στον ALPHA NEWS 95,5: